Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jättiläinen-yhtye kuljettaa Ei kenenkään maa -konsertissa kuulijansa Vysotskin ja Mustalaisleirin musiikin maailmaan perjantaina ja lauantaina Jyväskylän kaupunginteatterissa

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -musikaalin ja Vysotskin musiikkia Jättiläisen konsertissa Jyväskylän kaupunginteatterissa 16. ja 17.10.

Kaksiosaisessa Ei kenenkään maa -konsertissa Jättiläinen-yhtye kuljettaa kuulijansa musiikilliselle tunnelmamatkalle. Konsertin ensimmäisessä osiossa keskiössä ovat venäläisen Vladimir Vysotskin (1938-1980) koskettavat laulut. Jättiläinen on esittänyt tämän venäläisen totuudenpuhujan ja trubaduurin lauluja vuosien varrella lukuisissa konserteissa ja tilaisuuksissa niin teatterissa kuin muuallakin. Konsertin jälkimmäisellä puoliajalla kuullaan supersuositun Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -musikaalin helmiä. Jättiläinen esiintyi Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -musikaalissa näyttämöllä leirin mustalaisbändinä ja sen tulkitsemat kaihoisat mustalaismelodiat ovat jääneet elämään ja nostavat edelleen kuulijan ihon kananlihalle.

Jättiläinen-yhtyeessä soittavat ja laulavat Jouni Innilä, Kari Kantonen, Seppo Niemi ja Sari Ann Stolt.

Ei kenenkään maa -nimen saanut konsertti nähdään ja kuullaan suurella näyttämöllä pe 16.10. ja la 17.10. Molemmat esitykset alkavat klo 19.00. Liput 24 / 20 €. Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä, avoinna ti-pe klo 14-19 ja la klo 12-19. Puhelinpalvelu avataan klo 13. p. 014 266 0110.

Jättiläinen syntyi Jyväskylän kaupunginteatterissa musikaalin Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen myötä

Teatterin silloisen kapellimestarin pyynnöstä lavalle tarvittiin esiintymään oikean mustalaistunnelman luomiseksi ihkaeläviä kitaristeja ja laulajia. Jättiläinen astui lavalle, eikä poistunut sieltä seuraavaan kolmeen vuoteen. Yhteinen soitto ja laulu jatkui senkin jälkeen, kun musikaali oli jo haudattu. Nimi Jättiläinen tuli mukaan puolivahingossa jo teatteriaikana ja vakiintui sitten yhtyeen viralliseksi nimeksi. Jättiläinen-yhtyeessä soittavat ja laulavat Jouni Innilä, Kari Kantonen, Seppo Niemi ja Sari Ann Stolt.

Jättiläisen ohjelmisto koostui aluksi enimmäkseen mustalaismusikaalin lauluista mutta laajeni pian suomalaisiin ja karjalaisiin kansanlauluihin. Ohjelmistoon on tullut myös kreikkalaisia, irlantilaisia, pohjoismaisia ja siperialaisia lauluja sekä kansainvälistä folkia, kantria, rokkia ja poppia. Yhtyeen jäsenet säveltävät myös paljon itse. Vladimir Vysotskin suomennetut, voimakkaasti koskettavat laulut ovat yksi suosituimmista Jättiläisen konserttikokonaisuuksista.

Jättiläinen on esiintynyt enimmäkseen Keski-Suomessa, mutta se on noussut lavalle myös kansainvälisissä tapahtumissa ja konsertoinut maan suurimpien kaupunkien lisäksi Pariisissa.

lisätietoja
Jättiläinen-yhtye, Sari Ann Stolt p. 040 779 3307
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/eikenenkaanmaa

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#eikenenkaanmaa

14.10.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje