Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Filmi-perjantai: Eläviä kuvia 100 vuotta Keski-Suomen museossa 23.10. klo 15–18

Filmi-perjantai: Eläviä kuvia 100 vuotta

Filmi-perjantai.Tervetuloa tutustumaan kaitafilmin maailmaan!

Keski-Suomen museo, auditorio
23.10.2015 klo. 15:00 – 18:00
Tapahtumaan vapaa pääsy.

Kuukausittain järjestettävissä elokuvakerhomaisissa Filmi-perjantaissa tutustutaan kaitafilmeihin ja projektoreihin. Ensimmäisenä esitysvuorossa on vanha autokouluvideo, jossa näkyy palasia arvion mukaan 40-luvun Jyväskylästä. Paikan päällä on myös Media Zoo:n Antti Mikkola, joka digitalisoi työkseen kaitafilmejä. Varsinaisen elokuvakerho-osuuden jälkeen näytämme elokuvat ”Chaplin teatterissa” ja ”Yöpöllöt”. Elokuvien jälkeen on vielä mahdollisuus keskustella ja tutustua seuraavan viikon teemaan.

Filmi-perjantait ovat Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja Keski-Suomen museon kuukausittain tarjoamia elokuvakerhomaisia tapahtumia, joissa annetaan filmiprojektorin raksuttaa ja tuoda nykyhetkeen paloja menneisyydestä. Filmi-perjantaisin katsotaan kuukausittain vaihtuvan teeman mukaisia filmejä ja keskustellaan vapaasti aiheesta. Nykyajan ja menneisyyden rinnastus on näkyvä osa Filmi-perjantaita ja tavoitteena olisi herätellä myös nykykuvaajia oman ympäristönsä tallentamisen tärkeydestä.

CHAPLIN TEATTERISSA (A Night In The Show)

Charles Chaplin | Yhdysvallat | 1915 | 20min | 16mm filmi

Chaplin ei esiinny tässä elokuvassa tavanomaisessa kulkurin asussaan. Tapahtumat sijoittuvat varietee-teatteriin. Chaplin esittää kaksoisroolia, herrasmiestä ja rahvaan edustajaa, jotka kumpainenkin ovat verrattain liikutetussa tilassa. Teatteriesitykset eivät vangitse juuri kummankaan mielenkiintoa, vaan herrat sabotoivat niitä.

YÖPÖLLÖT (Night Owls)

James Parrot | Yhdysvallat | 1930 | 20min | 16mm filmi

Poliisipäällikkö moittii alaistaan laiskuudesta: erottaminen uhkaa, ellei tämä pian saa jotakin näkyvää aikaan. Konstaapeli ei halua potkuja, vaan keksii ovelan juonen. Hän yllättää Ohukaisen ja Paksukaisen nukkumasta puistonpenkiltä ja värvää nämä avukseen. Näiden on murtauduttava poliisipäällikön kotiin ja oltava ryöstävinään arvoesineitä. Konstaapeli ilmestyisi paikalle sankarina. Pakon edessä Stan ja Ollie suostuvat. He menevät päällikön talolle, mutta murto ei ota onnistuakseen.

Yhteistyössä: JYY, Antti Mikkola/Media Zoo sekä Videodivari.fi

Lisätietoja:

Marika Laiho
puh 044 700 2582
marika.laiho(at)ksek.fi
www.ksek.fi

9.10.2015Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje