Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotemberin ilmiannot: Heralan Serviisin päivätoiminnan teemakuukaudet sisältävät monipuolista ohjelmaa

Sotemberin ilmiannot: Heralan Serviisin päivätoiminnan teemakuukaudet sisältävät monipuolista ohjelmaa

Heralan Serviisin päivätoiminnassa Saarijärvellä on jokaisella kuukaudella oma vaihtuva teemansa. Kuukauden teemaa pohditaan aina yhdessä asiakkaiden kanssa.

- Työnkuvamme on muuttunut enemmän ohjelmatoimistosta yhteistyöksi asiakkaiden kanssa. Itse kuvaisimme tämänhetkistä tilannetta kahden joukkueen pallopeliksi: toisena joukkueena ohjaajat, toisena asiakkaat. Peliähän ei synny, jollei ole kahta joukkuetta. Pallona pelissämme pyörii yhteinen teema. Pallo tarraa itseensä kuukausittain toiveita, muistoja, unelmia ja totuuksia, Sotemberin www-sivuille jätetyssä ilmiannossa kuvataan.

Ilmiannossa todetaan, että ohjaajan työn suunnitemallisena tavoitteena on huomioida asiakas fyysisenä, kognitiivisena ja psykososiaalisena kokonaisuutena, joka huomioidaan myös kuntoutussuunnitelmissa. Ohjaajien käymät koulutukset (liikuttaja, luova kirjoittaminen) ja niiden anti ovat olleet merkittävässä roolissa ohjelmia suunnitellessa.

- Työyksikössämme olemme kolmen ohjaajan voimin pystyneet jakamaan vastuuta ja keskittymään kukin omaan osa-alueeseen. Poikkeustilanteissa olemme pystyneet tekemään myös kotikäyntejä. Tämän mahdollistaa tiimimme hyvä yhteishenki, innokkuus testata yhdessä uusia ideoita ja asioita toinen toistamme tukien, Heralan Serviisistä kerrotaan.

Idea sai alkunsa, kun Saarikassa pohdittiin yhdessä, miten saadaan asiakkaat mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan ohjelmaa pelkän passiivisen seuraajan roolin sijasta. Heralan Serviisissä toimii päiväkeskus ja alueella on myös 36 asuntoa ikäihmisille

Päiväkeskuksen monipuolinen ohjelma

Heralan Serviisissä järjestetään runsaasti erilaista ohjelmaa. Päivätoiminnassa on järjestään muistipäiviä, joissa on aina sama ohjaaja, oma, rauhallinen tila ja arjen pienet askareet. Lisäksi järjestetään esimerkiksi musiikin ja liikunnan kahvikonsertteja, tutustutaan erilaisiin soittimiin ja pidetään ”tanssii tähtien kanssa” -tilaisuuksia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu mm. musiikkimaalausta, yksilöllisiä jumppia, kävelytuokioita, rentoutusta, olympialaisia valokuvasuunnistusta ja leikkimielisiä pelejä kuten lennokin lennätystä ja kolikon heittoa. Lisäksi on järjestetty runoviikko, laadittu runoteos, toteutettu erilaisia taideteoksia, tehty omia tv-ohjelmia sekä näytelmiä.

Tiistai- ja torstaiaamuisin kokoontuu talon asukkaiden pienryhmä. Pienryhmään järjestetään erilaisia vierailuja jokaisen ryhmäläisen kotona, musiikkituokioita, musiikkia, liikuntaa ja ulkoilua. Tarvittaessa pienryhmiä järjestetään myös taksi-asiakkaille.

Toiminta tukee vahvasti kotona asumista

Heralan Serviisi on saanut toiminnastaan hyvää palautetta asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta. Toimintaa koetaan vahvasti kotona asumista tukevana, kuntouttavana ja elämään sisältöä antavana.

- Pidämme työstämme ja se näkyy myös ulospäin, saamme siitä palautetta lähes päivittäin. Meillä on hyvä tekemisen meininki ja työyhteisössämme uskalletaan kokeilla erilaisia hulluiltakin tuntuvia ideoita, ilmiannossa todetaan.

Heralan Serviisin päivätoiminnan toimintaa kokoavat ohjaajat Anna-Kaisa Manninen, Merja Pihlainen ja Sirpa Kukkonen yhdessä asiakkaiden, muiden Saarikan ammattilaisten, varhaisen tuen palveluiden henkilöstön ja vapaaehtoisten kanssa.

Lisätietoja: Seija Nieminen-Lahti, SoTe Ky Saarikka, p. 044 711 4537

9.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje