Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kekriä juhlistetaan Keski-Suomen museossa 13.10.-30.10. Myös kauhua tarjolla!

Kekriä juhlistetaan Keski-Suomen museossa 13.10.-30.10. Myös kauhua tarjolla!

Muori pyyhkii  vasikan kylkeä mustalla kissalla sairaan eläimen parantamiseksi Muuramen Vihtalahdessa vuonna 1929. Kuva: Lauri Kuusanmäki, Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo haluaa juhlistaa perinteistä sadonkorjuujuhlaa Kekriä järjestämällä ohjelmaa ottaen huomioon koko perheen ja kaiken ikäiset ihmiset. Työpajatila Kontissa löytyy tekemistä koko perheelle. Ohjelmassa on luvassa runoja, elokuvaesityksiä, opastuksia sekä luentoja. Mielensäkin voi pahoittaa kauhukomedian merkeissä.

Ohjelma

13.10. -30.10.
Tekemistä koko perheelle, työpajatila Kontti (2.krs.)
Kekrinaamarin askartelua
Väritettäviä kuvia näyttelyiden esineistä

Pe 16.10.
klo 15
Elämä langoissa, viivapiirroksesta kudokseksi, luento, auditorio (1.krs)
Tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi kertoo kuvien avulla tarinaa siitä, kuinka hän löysi kuvakudostekniikan ja kehitti siitä oman versionsa. Hän kertoo myös kuinka löysi sen, mitä hän taiteellaan haluaa ilmaista. Kronologisen kuvasarjan avulla voi nähdä kehityskaaren hänen tuotannossaan; tilaustyöt, julkiset teokset, liturgiset tekstiilit ja kansainväliset projektit. Luennon jälkeen on mahdollista tutustua Aino Kajaniemen Läheltä kauas -näyttelyyn.

Su 18.10.
klo 14
Runoja syksyn ja sadonkorjuun maailmasta - ja vähän ikääntymisestäkin, vanha luentosali (4.krs)
Jyväskylän Sana-Sepot esiintyvät syksyisissä sadonkorjuun tunnelmissa. Esiintyjinä Ulla-Maija Färm, Anne Hooli, Lauri Kaita, Eeva Nikola ja Ritva Vehviläinen.

Ti 20.10.
klo 18–19.30
Mukana Lottatoiminnassa, luento, auditorio (1.krs.)
Terttu Matsinen, FM
Kuulemme Terttu Matsisen kertomana lottien ja pikkulottien kokemuksista sotien aikana. Aihetta lähestytään Keski-Suomen Lottaperinneyhdistyksen kokoaman Mukana Lottatoiminnassa -teoksen pohjalta. (järj. Jyväskylä Seura, Jyväskylän kansalaisopisto, Keski-Suomen museo)

Ke 21.10.
Kekri-keskiviikko
klo 14 ja klo 16.30
Näkymätön maailma -opastus, Keski-Suomi –näyttely (2.krs.)
Näkymätön maailma on vaikuttanut monin tavoin ihmisten arkeen, terveyteen, töiden onnistumiseen, karjan menestymiseen sekä metsästysonneen. Arki oli entisaikoina yliluonnollisen ja taikuuden ympäröimää, vaikka kristinusko yrittikin kitkeä pakanallisia tapoja ja taikuutta. Opastuksella kuullaan tarinoita näkymättömästä maailmasta.

Pe 23.10.
klo 15–18.00
Filmi-perjantai: Eläviä kuvia 100 vuotta, auditorio (1.krs.)
Keski-Suomen museo ja Keski-Suomen elokuvakeskus esittävät
Filmi-perjantaissa filmiprojektori raksuttaa ja tuo nykyhetkeen paloja menneisyydestä. Elokuvakerhomainen tapahtuma, jossa pääosassa filmi ja kuukausittain vaihtuvat teemat.
Ensimmäisellä kerralla tutustutaan kaitafilmeihin ja projektoreihin ja nähdään vanha autokouluvideo, jossa palasia noin 1940-luvun Jyväskylästä. Elokuvakerho osuuden jälkeen näytetään elokuvat ”Chaplin teatterissa” (1915, 20 min.) ja ”Yöpöllöt” (1930, 20 min.), joiden jälkeen on mahdollisuus vielä keskustelulle. Lisätietoa Filmi-perjantaista löytyy täältä.

Pe 23.10.
klo 18
Kirsi Neuvonen – Luontoäidin helmassa -näyttelyn avajaiset
Taidegraafikko Kirsi Neuvosen Luontoäidin helmassa -näyttelyssä on kyse ihmisestä ja luonnosta inspiroitumisesta, kauneuden kaipuusta, luonnon, elämän ja ajan rytmistä, ihmisen myönteisestä läsnäolosta sekä kaiken kaikkiaan ympärillämme olevan estetiikan huomioimisesta. Näyttelyssä on esillä Neuvosen uudempaa metalligrafiikkaa.

To 29.10.
Taidetorstai
klo 16–18
Kirsi Neuvonen: Ammattina taide
Kirsi Neuvonen esittelee lyhyesti näyttelynsä Luontoäidin helmoissa, jonka jälkeen hän kertoo museon auditoriossa omasta taiteilijuudestaan. Onko taiteilijan ammatti kutsumusammatti, elämäntehtävä vai elinkeino? Mihin perustuu taiteilijan ammatin gloria ja vetovoima ja millaista taiteilijana toimiminen on todellisuudessa?

Pe 30.10.
klo 17
Mitalin kaksi puolta – se on fifty sixty -näyttelyn avajaiset
Mitalinäyttelyssä kurkistetaan mitalin kummallekin puolelle. Esillä on Jyväskyläläislähtöisen mäkihyppääjän Matti Nykäsen arvokisamitalit. Yleisemmin näyttelyssä pohditaan mistä sanonta ”mitalin kääntöpuoli” on saanut alkunsa. Onko aforismikirjailijanakin tunnetun mäkikotkan sanaviisauksista apua selvitystyössä? Se on ihan fifty sixty.

Pe 30.10.
klo 19-22
Bunny The Killer Thing (K-16) -kauhukomedian ennakkonäytös ja tekijöiden vierailu
Keski-Suomen museo ja Keski-Suomen elokuvakeskus esittävät osana Jyväskylän museoiden Late Nights -tapahtumia, auditorio (1.krs.)
Myös elokuvan tekijöitä on paikalla.
Lisäksi nähdään 22.10. julkistettavan korpikauhu- ja fantasiaelokuvan promo video ja teaser trailer.

Bunny the Killer Thing on kansainväliseen levitykseen tehty suomalainen kauhukomedia, joka on herättänyt maailmalla huomiota anteeksipyytämättömällä ja ronskilla otteellaan. Suurta suosiota festivaaleilla nauttinut elokuva sai Pohjois-Amerikan ensi-iltansa arvostetulla Fantasia-festivaaleilla ja palkittiin muun muassa Madridissa Nocturna -elokuvafestivaaleilla. Nyt elokuva nähdään myös Suomen valkokankailla. Bunny the Killer Thing on varmasti tämän vuoden mieltenpahoittaja! Lisätietoja elokuvasta ja lippujen ennakkovarauksesta löytyy täältä.

Pääsymaksut: 6 € / 3 €, ryhmät yli 10 henkilöä 4 € / hlö. Alle 18-vuotiaat, alan opiskelijat ja opiskelijat opintoryhmänä ilmaiseksi. Perjantaisin kaikilla vapaa pääsy. Bunny The Killer Thing (K-16) -kauhukomedian pääsylippu 8 €.

Lisätietoja:
Tuula Vuolio-Vallenius
Keski-Suomen museo
040 716 7118
tuula.vuolio-vallenius@jkl.fi

9.10.2015Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje