Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotember-kampanjan 2. tarina kertoo Carisman Terveys & Hoivan Seniorineuvolasta

Sotember-kampanjan 2. tarina kertoo Carisman Terveys & Hoivan Seniorineuvolasta

- Seniorineuvola ottaa vastaan työterveydestä siirtyvät

Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen käynnistämän Sotember-kampanjan toinen tarina kertoo Carisman Terveys & Hoivan Seniorineuvolasta.

- Ensimmäisinä ikävuosinamme meitä auttaa lastenneuvola. Sitten tukena on kouluterveydenhuolto ja myöhemmin mahdollisesti opiskelijaterveydenhuolto. Työelämään hypätessämme olemme työterveyshuollon piirissä. Mutta entä kun siirrymme eläkkeelle, kysyy Carisman Terveys & Hoivan yrittäjä, terveydenhoitaja Marja Nisula-Koskinen.

Eläkkeelle siirtyminen saattaa monelle olla se taitekohta, jolloin systemaattinen ja kattava seuranta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista katkeaa. Jyväskyläläisen Carisman Terveys & Hoivan vastaus tähän ongelmaan on seniorineuvola. Seniorineuvolan avulla on tarkoitus huolehtia seniorikansalaisten terveydestä ja lisätä heidän hyvinvointiaan.

- Seniorineuvolan avulla halutaan taata jatkuvuus ja pitää kokonaisvaltaisesti huolta ikääntyvistä ihmisistä. Elämä jatkuu vielä eläkkeelläkin, Marja Nisula-Koskinen muistuttaa.

Seniorineuvola tarjoaa eläkeläisille henkilökohtaista terveydenhuoltoa niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisen hyvinvoinnin osalta. Pakettiin kuuluvat säännölliset kutsut terveystarkastuksiin ja tarvittaessa henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Seniorineuvolan kautta asiakas voi saada yhden luukun periaatteella esimerkiksi terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelut, fysioterapiaa ja toimintaterapiaa.

Nisula-Koskinen sanoo ajatuksen seniorineuvolasta syntyneen aidosta huolesta.

- Olen nähnyt niin paljon eläkeläisiä ja seurannut heidän elämäntilanteitaan. Oleellista on pitää ikääntyvistä ennaltaehkäisevästi ja kokonaisvaltaisesti huolta sekä kulkea heidän rinnallaan.

Neuvolakortti kokoaa tarvittavat tiedot

Yksi osa kokonaisvaltaista seniorineuvolan palvelua on henkilökohtainen seniorineuvolakortti. Nisula-Koskisen ajatuksena on koota terveyspassin tavoin mukana kulkevaan neuvolakorttiin kaikki olennainen tieto. Kortti kokoaa yksiin kansiin tiedot sairauksista, lääkityksistä, vastaanotoista, verenpaineen ja painon seurannoista sekä laboratoriokokeiden tuloksista ja rokotuksista. Tieto ikäihmisen terveydenhuollon toimenpiteistä kulkisi siten potilaan mukana kaikille eri toimijoille.

Lue seniorineuvolan tarina kokonaisuudessaan osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/sotember/seniorineuvola

Ilmianna oma hyvä käytäntösi!

Sotember-kampanja tuo esille maakuntamme sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamista ja kehittämisideoita ajalla 5.10-3.11.2015. Kampanjan aikana pieni on suurta ja omasta osaamisesta on lupa olla ylpeä!

Kuluneella viikolla kampanjasivuilla on julkaistu uutisina ilmiannot Kyllön terveyskeskussairaalasta ja Laukaan vuodeosaston ergonomiatyöstä. Tutustu tarinoihin osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/sotember tai kampanjan facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/sotember.

Lisätietoja Carisman seniorineuvolasta: yrittäjä, terveydenhoitaja Marja Nisula-Koskinen, Carisman Terveys & Hoiva, p. 010 231 4310

Lisätietoja kampanjasta: Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen hankepäällikkö Marja Heikkilä, p. 0400 546 613

8.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje