Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä ja sen ympäristökunnissa juhlitaan monikulttuurisuutta, uutta lastenkulttuuripalkintoa ja lasten oikeuksia á la Kulttuuriaitta

Jyväskylässä ja sen ympäristökunnissa juhlitaan monikulttuurisuutta, uutta lastenkulttuuripalkintoa ja lasten oikeuksia á la Kulttuuriaitta

Kulttuuriaitan syksyssä on yhdeksän kunnan työpaja- ja lastenkulttuuritarjonnan joukossa hauskoja ja tärkeitä mausteita, jotka lämmittävät kylmenevää vuodenaikaa.

Keskustelu monikulttuurisuudesta ja kulttuurien välisistä raja-aidoista on käynnissä. Muuramen ja Hankasalmen kouluissa siihen osallistutaan tällä viikolla soittaen ja tanssien kun länsiafrikkalaista kulttuuria esittelevä Pape ja Kasumai on vierailulla. Yhtye tuo mukanaan yhteisöllisyyttä ja afrikkalaista musiikkia, jota ei kuunnella tuoleilla istuen.

Marraskuussa Jyväskylään rantautuu Sirkus saapuu kaupunkiin -näyttely, joka järjestetään Kulttuuriaittayhteistyönä Jyväskylän Sirkuskoulun kanssa. Näyttelyssä voi eläytyä perinteisten kiertävien sirkusten historiaan, elämään ja asukkaisiin. Näyttelyn avajaiset on 8.11 ja samassa yhteydessä julkaistaan myös uusi Sirkus – luovaa liikuntaa kouluun -menetelmäopas, jonka ovat tuottaneet Kulttuuriaitalle Saila Salminen ja Erika Forsberg.

Perinteistä Lapsen oikeuksien päivää juhlitaan yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa kaupungintalon valtuustosalissa 20.11. Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi ohjelmassa on säveltäjämestarin teos Satu varjoteatterin keinoin visualisoituna. Sävellyksen tulkitsevat Jyväskylä Sinfonian muusikoista koottu septetto ja varjoteatterin toteutuksesta vastaa nukketeatteritaiteilija Ilona Lehtoranta. Kokonaisuus on tilaustyö Lapsen oikeuksien päivän juhlaan.

Juhlassa jaetaan ensimmäisen kerran myös Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto, joka myönnetään kulttuurikasvatustyötä ansiokkaasti tehneelle taholle tai henkilölle. Palkittavan valitsee Kulttuuriaitan kuntien ehdotuksista kirjailija Hannele Huovi, joka myös jakaa palkinnon apunaan vakisihteerinsä Urpo ja Turpo. Tilaisuuden avaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Lapsen oikeuksien päivä ja Sibeliuksen juhlavuosi yhdistyy myös Tampere Filharmonian Sibelius 150 -konsertilla, joka lähetetään suorana nettilähetyksenä koululuokkiin ympäri Suomen. Konserttia ei ainoastaan seurata, vaan luokista osallistutaan Tampere-talon tapahtumaan kysymyksin ja kommentein. Tämän lisäksi oppilaat ympäri Suomen voivat viestiä tilaisuuden aikana juonnetun chat-osuuden avulla keskenään. Kulttuuriaitta-alueelta mukana on kouluja Jyväskylästä, Muuramesta ja Multialta yhteensä 8689 oppilaan vahvuudella.

Lisätietoja:
Johanna Rossi, suunnittelija/Kulttuuriaitta
Jyväskylän kaupunki, Kulttuuri- ja liikuntapalvelut
Puhelin: 040 707 21 46
Sähköposti: johanna.rossi@jkl.fi<mailto:johanna.rossi@jkl.fi>

7.10.2015Johanna Rossi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje