Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin pääwww-sivuston uusi ilme rakennetaan Tuomas Rutasen ehdotuksen mukaan

Jyväskylän kaupungin pääwww-sivuston uusi ilme rakennetaan Tuomas Rutasen ehdotuksen mukaan

Jyväskylän kaupunki uusii www-sivustonsa ilmeen vuoden 2016 alkupuolella.

Eri suunnittelijoilta kysyttiin kiinnostusta osallistua www-sivuston ulkoasukilpailuun. Ehdotuksia uuden etusivun ilmeeksi tuli 3 eri suunnittelijalta yhteensä 4 kappaletta, joista käyttäjät äänestivät voittaneen ehdotuksen. Ehdotukset olivat kaupungin www-sivuilla käyttäjien äänestettävänä 22.9. - 7.10. (klo 12) välisen ajan.

Kaikki ehdotukset on tehty saman mallin pohjalle, ne noudattavat samoja käyttöliittymäohjeita ja niissä on käytetty samoja elementtejä. Ehdotusten sisältö ei suoraan vastaa sivun tulevaa sisältöä vaan on paikoillaan esimerkinomaisesti.

Tulokset ja voittanut ehdotus

Äänestyksiä tuli yhteensä 245 kpl. Äänestäessä oli mahdollista valita "ykkösehdokas" ja "kakkosehdokas". Laskennallisesti "ykkösehdokkaalle" annettiin yksi ääni ja "kakkosehdokkaalle" puoli ääntä. Laskennallisia ääniä tuli yhteensä 409.

Eniten ääniä sai ehdotus numero 4, yhteensä 105,5 150,5 ääntä. Voittaneen ehdotuksen suunnittelija on edellisenkin ulkoasuäänestyksen (vuonna 2012) voittaja Tuomas Rutanen.

Äänet jakaantuivat seuraavasti:

Ehdotus nro / äänimäärä

2 / 36,5 3 / 59 4 / 150,5 5 / 81


Voittanutta ehdotusta perusteltiin mm. seuraavasti:
- "Selkein. Isolla osiot yläosassa ja tapahtumissa yms. Ei liian häiritseviä värivalintoja. Tasapainoinen"
- "Nykyaikaisen oloinen ja selkeä, vaikkakin aika kulmikas ja kankea, mutta silti paras."
- "- sivun yläosassa on selkeät ja tyylikkäät symbolit/ikonit —> helpottaa navigointia ja näyttää hyvältä - ikoneita on käytetty hyvällä maulla myös muualla sivustolla (esim. uutiset/kuulutukset ja tapahtumat) - harkittu värimaailma ja typografia - "
- "Sivu on selkeä ja helposti luettavissa. Pidin siitä miten tapahtumakalenteri on tehty ja facebook linkit on helppo hahmottaa verrattuna muihin versioihin. "
- "Ulkoasu on selkeä ja yhtenäinen. Sen fontit ovat helposti luettavia ja riittävän kokoisia, joskin sivun alalaidassa on ehkä hieman ahdasta suhteessa muuhun sivuun. Mielestäni tämä ulkoasu myös toimisi helposti ymmärrettävänä jatkumona nykyiselle sivulle, kun värit, fontit ja rakenne säilyttävät samoja elementtejä kuin ennen."

Voittaneen ehdotuksen perusteella suunnitellaan kaupungin pääwww-sivuston uusi ilme. Äänestyksen voittaneen ehdotuksen tekijä, Tuomas Rutanen, palkitaan 3000 € rahasummalla.

Kiitoksia kaikille tekijöille, jotka olivat (aakkosjärjestyksessä):
Miika Hakala, Mikael Ratschinskij, Tuomas Rutanen.

Kiitos myös kaikille äänestäneille!

Voittanut ehdotus, jonka perusteella ulkoasu suunnitellaan:Lisätietoja:
- 22.9.2015 tiedote: Äänestä Jyväskylän kaupungin nettisivuille uusi ilme
- Ehdokkaat

Mikael Ratschinskij, verkkoviestintäpäällikkö, Jyväskylän kaupunki
etunimi.sukunimi@jkl.fi, 014 26 61564

7.10.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje