Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ympäristö- ja koulutusalan yhteistyötä Kiinan Kunmingin kanssa

Ympäristö- ja koulutusalan yhteistyötä Kiinan Kunmingin kanssa

Kuvassa Kunming vieraita Jyväsjärvellä. Kunming kaupunginjohtaja Li Wenrong (4.vasemmalta) ja Kiina-asioista vastaava Jouni Puura Jykes Oy (5. vasemmalta). Kuva: Jyväskylän kaupunkiJyväskylän ystävyyskaupungista Kunmingista vieraili kaupunginjohtaja Li Wenrongin johdolla Kunmingin kaupungin edustajia sekä yrittäjiä Jyväskylässä 29. - 30.9.2015.

Jyväskylän vierailun aikana ryhmä tapasi kaupungin edustajien lisäksi koulutus- ja ympäristöalan edustajia. Seitsemän miljoonan asukkaan Kunming, jota kutsutaan ikuisen kevään kaupungiksi, sijaitsee Kiinassa Yunnanin maakunnassa. Aiemmin syyskuussa vieraili Jyväskylässä myös Yunnanin maakunnan kansankongressin puheenjohtaja Yang Yingnan.

Jyväskylän kaupunki ja Kunmingin kaupunki allekirjoittivat viisivuotisen yhteistyösopimuksen vuonna 2008 ja yhteistyösopimuksen jatkosta keskusteltiin Jyväskylän vierailun yhteydessä. Ystävyyskaupunkisuhde on edesauttanut mm. ympäristöalan ja koulutusalan neuvotteluissa Kunmingin suuntaan.
Esimerkiksi Envor Protech Oy:n vuosina 2005-2015 toteuttama jätevesilietteiden käsittelyyn tarkoitetun biokaasulaitoksen teknologia- ja laitetoimitusprojekti on valmistunut, ja se toimii mallilaitoksena ja ponnahduslautana jatkomarkkinoinnille yhtiön ympäristöteknologian vientiprojekteissa Kiinassa.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu on keväällä 2015 allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Kunming Universityn kanssa, jonka pohjalta yhteistyö kohdentuu ensi vaiheessa gerontologisen hoitotyön koulutukseen (Gerontological Nursing education) ja vanhushoidon palveluihin (eldercare service).

Lisäksi EduCluster Finland Oy on keskustellut yhteistyöstä perusopetuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa Kunmingin kanssa.

Kuvateksti: Kuvassa Kunming vieraita Jyväsjärvellä. Kunming kaupunginjohtaja Li Wenrong (4.vasemmalta) ja Kiina-asioista vastaava Jouni Puura Jykes Oy (5. vasemmalta). Kuva: Jyväskylän kaupunki

Lisätietoja: kansainvälisten yhteyksien koordinaattori Satu Heikkinen, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 050 325 5110

6.10.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje