Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sotember-kampanjan 1. tarina kertoo Keuruun vanhuspalveluiden voimatiimistä!

Sotember-kampanjan 1. tarina kertoo Keuruun vanhuspalveluiden voimatiimistä!

- Voimatiimi auttaa parantamaan ikäihmisten toimintakykyä

Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen käynnistämän Sotember-kampanjan ensimmäinen tarina kertoo Keuruun vanhuspalveluissa kehitetystä voimatiimimallista. Mallin ovat kehittäneet tiimin työntekijät.

Yhteistyötä asiakkaan parhaaksi

Keuruun vanhuspalveluiden voimatiimissä asiakkaiden haastavia tilanteita pohditaan yhdessä usean eri ammattilaisen voimin, jotta löydetään yksilölliset ratkaisut kunkin ikääntyneet arkea turvaamaan. Voimatiimin toimintaa ohjaa asiakas- ja voimavaralähtöisyys sekä ratkaisukeskeisyys.

- Ongelmien sijaan voimatiimi haluaa keskittyä asiakkaiden omien voimavarojen löytämiseen, kuten asiakkaan itsenäiseen toimintaan, omien verkostojen aktivointiin ja kuntoutumiseen. Voimatiimiin kuuluvat palveluohjaaja, voimavarahoitaja, kotiutushoitaja, vanhuspalveluiden fysioterapeutti ja muistihoitaja, tiimistä kerrotaan.

Asiakkaat laativat omat tavoitteensa

Kunnan palvelutarpeen arvioinnin sijaan tiimi tekee voimavarakartoituksen, jonka jälkeen apu järjestetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös omaisten apua, yksityisten palveluntuottajien ja kolmannen sektorin palveluita hyödynnetään laajasti kunnan palveluita unohtamatta. Asiakkaalle halutaan antaa aikaa heti palveluiden alkuvaiheessa kiireessä tehdyn arvioinnin sijaan.

- Voimatiimissä uskotaan siihen, että kun asiat kerran pohditaan ja selvitetään perin pohjin tarkoittaa se jatkossa vähempää avuntarvetta. Voimavarakartoituksissa kiinnittämään myös huomiota seikkoihin, jotka mahdollisesti alentavat toimintakykyä tai itsenäistä pärjäämistä tulevaisuudessa. Asiakkaat laativat itse tavoitteensa, joita tavoitellaan yhdessä.

Hyvät tulokset kannustavat jatkamaan

Työyhteisön hyvän käytännön ansiosta ikäihmisen omaa toimintakykyä ja kotona asumista saadaan ylläpidettyä mahdollisimman pitkään. Idean toteuttaminen on lisännyt ikääntyneiden ihmisten elämän mielekkyyden ja turvallisuuden tunnetta.

- Tiimi on itse saanut luoda toiminnan ja työnkuvansa sen pohjalta miten he ovat kokeneet asiat parhaiten toimiviksi käytännössä. Toiminta on muodostunut sen pohjalta mitä asiakkaat tarvitsevat ja minkä on huomattu toimivan arjessa. Työn vaikuttavuudesta kertoo se, että toimintaa on ollut jo noin kolme vuotta ja kahteen vuoteen kotihoidon asiakkaiden määrä ei ole noussut, vaikka Keuruun väestö ikääntyy voimakkaasti, tiimiläiset iloitsevat.

Keuruulaisten koko tarinan voi lukea kampanjan kotisivuilta osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/sotember/voimatiimi

Ilmianna oma hyvä käytäntösi!

Pieni on suurta ja omasta osaamisesta on lupa olla ylpeä käynnissä olevan Sotember-kampanjan aikana. Sotemberia vietetään Keski-Suomessa 5.10.–3.11.2015. Kampanjalla halutaan tuottaa positiivista ”me-henkeä” ja nostaa esille alan osaamista. Tarkoituksena on saada aikaan yhteisiä oivalluksia siitä, miten asioita on eri yksiköissä saatu toimimaan paremmin välillä jopa sangen pienillä muutoksilla.

Kampanjan aikana kerätään tarinoita, joissa tulee esille ammattiosaaminen, arjen hyvät käytännöt ja muutosten tekeminen arjessa. Tarinoita työyksikköjen kehittämistyöstä ja arjen toiminnasta voi kertoa osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/sotember tai kampanjan facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/sotember.

Tällä viikolla ilmiantoja toivotaan erityisesti käynnissä olevaan vanhusten viikkoon liittyen. Onko teidän tarinanne jo ilmiannettu? Seuraa hankkeen verkkosivuja, nostoja ilmiannoista päivitetään sivuille koko kampanjan ajan!

Lisätietoja Keuruun voimatiimistä: palveluohjaaja Riikka Röppänen, Keuruun kaupunki, p. 0400 405 755
Lisätietoja kampanjasta: Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen hankepäällikkö Marja Heikkilä, p. 0400 546 613

6.10.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje