Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginkirjastossa tapahtuu vanhustenviikolla 4. - 11. lokakuuta

Jyväskylän kaupunginkirjastossa tapahtuu vanhustenviikolla 4. - 11. lokakuuta

SenioriSurf ti 6.10. klo 12 - 14 Jyväskylän pääkirjastossa

Valtakunnallisella vanhustenviikolla pääkirjastossa pureudutaan älypuhelimien ja tablettien maailmaan. Minkälaisia älypuhelimet ja tabletit ovat ja mitä niillä voi tehdä? Mitä on hyvä tietää, ennen kuin hankkii laitteen ja kuinka sujuvan käytön oppii? Tule kuuntelemaan Riku E. Järvisen esitystä, ja samalla voit kysyä mobiililaitteisiin liittyvistä asioista.

SenioriSurf järjestetään Jyväskylän pääkirjaston pienessä luentosalissa, Vapaudenkatu 39–41.

Celian esittely Vaajakosken aluekirjastossa ke 7.10. klo 10–13

Vaajakosken aluekirjastossa esitellään valtion erikoiskirjasto Celian toimintaa ja tarvittaessa asiakkaat saavat henkilökohtaista opastusta. Kirjaston henkilökunta rekisteröi lukemisesteiset asiakkaat halutessaan Celian verkkopalvelun käyttäjiksi. Tätä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä toimiva sähköpostiosoite. Celia lähettää verkkopalvelutunnukset turvapostina asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Vaajakosken aluekirjasto, Urheilutie 36 B, Vaajakoski.

Celian ja lukemisen apuvälineiden esittelyä Jyväskylän pääkirjastossa ke 7.10. klo 12–15

Pääkirjaston henkilökunta esittelee asiakkaille erikoiskirjasto Celian toimintaa. Lukemisesteiset asiakkaat voivat tällöin sopia ajan opetusstudioon, jossa kirjaston työntekijä liittää asiakkaan kirjaston Celia-asiakkaaksi ja antaa myös henkilökohtaista opastusta äänikirjojen käyttämiseen. Asiakkaalla pitää olla käytössä toimiva sähköpostiosoite.

Keski-Suomen Näkövammaiset ry ja näkövammaisten opettaja esittelee pääkirjastossa lukemisen apuvälineitä. Kun näkö heikkenee, apuvälineistä voi löytyä hyvin apua erilaisiin tilanteisiin. Tule kokeilemaan ja kuulemaan erilaisista välineistä näkemisen tueksi.

Esittelyt järjestetään Jyväskylän pääkirjaston 2. kerroksessa, Vapaudenkatu 39–41.

Ritva ja Risto Lehmusoksan kirjailijavierailu to 8.10. klo 18

Kirjailijat Ritva ja Risto Lehmusoksa kertovat kirjastaan Jean Sibeliuksen pöydässä (Auditorium, 2014) Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa, Vapaudenkatu 39–41. Teos on säveltäjä Jean Sibeliuksen kulinaarinen historia, joka pohjautuu säilyneisiin dokumentteihin, kirjeisiin ja päiväkirjoihin, suvun ja muiden aikalaisten kertomuksiin sekä eri aikakausiin liittyviin keittokirjoihin ja ruokalistoihin.

Vanhustenviikon tapahtumat Jyväskylässä

Valtakunnalliset vanhustenviikon verkkosivut


Lisätietoja:
Mari Vuorinen, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4129, etunimi.sukunimi@jkl.fi
Marianna Tiensuu, kirjastovirkailija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4123, etunimi.sukunimi@jkl.fi

1.10.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje