Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän etsivän työn ohjaajia voi bongata asuinalueilla ja keskustan Kompassilla 2.10.

Jyväskylän etsivän työn ohjaajia voi bongata asuinalueilla ja keskustan Kompassilla 2.10.

Etsivän työn ohjaajat. Kuvaaja:Siru ValtonenJyväskylän etsivän nuorisotyön ohjaajat esittelevät työtänsä ja ovat kaupunkilaisten tavattavissa neljällä asuinalueella, Vaajakoskella, Kuokkalassa, Huhtasuolla ja Keltinmäessä sekä kaupungin keskustassa perjantaina 2.10.

Varmimmin etsivät löytyvät pop up-pisteiltään

  • Huhtasuo, kirjasto klo 13–15, nuorisotila Perttula klo 14–15
  • Keltinmäki (Salen piha) klo 12–14
  • Kuokkalan liikekeskus klo 14–15
  • Vaajakoski (S-Market) klo 13–14
  • Keskustan Kompassi klo 13–15

Kyselyn mukaan asiakkaat tyytyväisiä Jyväskylän etsivään työhön

Jyväskylän etsivä nuorisotyö kysyi keväällä 2015 asiakkailtaan palautetta palveluistaan. Vastausten perusteella asiakkaat ovat tyytyväisiä etsivään työhön, sillä kouluarvosanaksi etsivä työ sai 9,5.

Vastausten mukaan asiakkaat toivovat etsivien tukea ja ohjausta erityisesti jaksamiseen ja mielenterveyteen, opiskeluun sekä toimeentuloon liittyviin asioihin. Asiakkaat haluavat etsivältä myös tsemppausta ja motivointia sekä normaalia kuulumisten vaihtoa. Nuorten mielestä parhaimmat tavat pitää yhteyttä etsiviin ovat tapaaminen, puhelut sekä tekstiviestit. Kyselyyn vastasi 46 nuorta, joka on noin 10 prosenttia asiakkaista. Valtaosa vastaajista oli 18–25 –vuotiaita.

Etsivään yhteyttä monin tavoin

Etsivä työ on tarkoitettu niille 15–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Etsivän työn ohjaaja auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa sekä ohjaa tarvittavien palveluiden piiriin.

Etsivään työhön voi olla yhteydessä monin tavoin: puhelimitse, tekstiviestillä, sähköpostilla, facebookissa, tulemalla tapaamaan tai nettisivuilta löytyvän Ota yhteyttä -lomakkeen avulla. Etsivän työn ohjaaja on nuorten tavattavissa myös Ohjaamossa, nuorisovastaanotolla sekä Jyväskylän ammattiopiston kampuksilla Viitaniemessä, Kyllönmäellä ja Priimuksessa.

Etsivän nuorisotyön palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Etsivää nuorisotyötä Jyväskylässä tekevät Jyväskylän kaupungin Nuorten Taidetyöpaja ja nuorisopalvelut sekä Sovatek -säätiö.

www.jyvaskyla.fi/etsivanuorisotyo

Lisätietoja:
etsivän työn ohjaaja Merja Angle, p. 050 311 8169, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
etsivän työn ohjaaja Hanna Rossi, p. 050 432 7807, Sovatek-säätiö
etsivän työn ohjaaja Hanne Kortelainen, p. 050 311 8354, Jyväskylän kaupungin Nuorten Taidetyöpaja

30.9.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje