Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kotialbumien aarteita ikuistetaan Jyväskylän Seniorimessuilla 5.10.

Kotialbumien aarteita ikuistetaan Jyväskylän Seniorimessuilla 5.10.

Maanantaina 5.10. järjestettävillä Seniorimessuilla Jyväskylän kaupunginteatterissa (Vapaudenkatu 36) digitoidaan kotialbumien valokuvia Albumit auki -kuvienkeruupisteessä klo 10-15.

Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sijaitsevaan kuvienkeruupisteeseen voi tuoda paperikuvia, dioja tai negatiiveja digitoitavaksi. Samalla tallennetaan kuviin liittyviä tarinoita ja kerätään näin talteen arvokasta kaupunki- ja kulttuurihistoriallista aineistoa menneiltä vuosikymmeniltä. Valokuvat tallennetaan julkiseen verkkoarkistoon, josta niitä pääsee katselemaan Albumit auki -nettisivujen kautta. Alkuperäiset kuvat palautetaan omistajalle heti digitoimisen jälkeen ja niistä saa halutessaan mukaan tallenteet omalle muistitikulle. Digitointi on ilmaista ja kuvien käytöstä laaditaan sopimus, joka estää kuvien kaupallisen käytön ja muokkaamisen. Seniorimessuilla valokuvia on keräämässä ensimmäistä kertaa kulttuuriluotsitoiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia.

Valokuvien tallentamisprojekti alkoi Helsingissä vuosituhannen alussa ja sittemmin se on levinnyt eri puolille Suomea. Jyväskylässä valokuvien digitointi Albumit auki -arkistoon aloitettiin syksyllä 2014. Tietoyhteiskunnan kehitys on avannut uusia mahdollisuuksia kuvien tallentamiseen ja jakamiseen, mutta samaan aikaan vanhat paperikuvat ovat vaarassa kadota. Albumit auki -arkisto vastaa tähän haasteeseen ja tallentaa katoavaa kansanperinnettä tuleville sukupolville.

Jyväskylässä tallennettuja valokuvia löytyy Albumit auki Jyväskylässä -sivulta: http://albumitauki.fi/group/jyvaskyla

Albumit auki -valokuva-arkisto: http://albumitauki.fi/

www.facebook.com/albumitaukijyvaskyla

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelu

28.9.2015Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje