Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän koulut mukana Keski-Suomen kouluviestikarnevaalissa 30.9.

Jyväskylän koulut mukana Keski-Suomen kouluviestikarnevaalissa 30.9.

Jyväskylässä järjestetään keskiviikkona 30.9. kouluviestikarnevaali, jossa Keski-Suomen alueen noin 400 ala- ja yläkoululaista ottavat juoksulajeissa mittaa toisistaan. Jyväskylän perusopetuksesta mukana on 14 koulun joukkueet.

Koululaisten perheenjäsenet, alueen asukkaat ja kaikki liikunnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kannustamaan koululaisia klo 10 alkaen Harjun Stadionille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kilpailupaikalla olevasta kioskista voi ostaa kahvia, mehua ja leivonnaisia.

-Kouluviestikarnevaali on koululaisten liikuntatapahtuma, johon voivat osallistua kaikki peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen opiskelijat, kertoo liikunnan yhdysopettaja Samuli Pentinniemi Jyväskylän perusopetuksesta.

Kilpailulajeja on kolme, ikäkausittain kisattavat sukkulaviesti, pikaviesti ja pitkäviesti. Lisäksi järjestetään erillinen huutosakkikilpailu, jossa koulujen huutosakit kannustavat omia joukkueitaan hyviin suorituksiin.

-Tapahtumalla halutaan kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan enemmän sekä kokemaan liikunnan iloa yhdessä. Tapahtumassa yhdistyvät sosiaalisuus, yhteisöllisyys, tavoitteellisuus, terveyden edistäminen ja hauskanpito, tiivistää Samuli Pentinniemi.

Kolmatta kertaa järjestettävä Keski-Suomen kouluviestikarnevaali on yksi Euroopan urheiluviikon kansallisista tapahtumista. Aluekilpailuja järjestetään Jyväskylän lisäksi kuudella muulla paikkakunnalla.

Lisätiedot:
liikunnan yhdysopettaja Samuli Pentinniemi, perusopetus, p. 040 7637376 www.jku.fi/kouluviestikarnevaali

28.9.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje