Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tiina Pyykkisen valoinstallaatio ja Upwood designin puuvalaisimet Jyväskylän taidemuseossa tuovat jännitystä ja valoa syksyyn

Tiina Pyykkisen valoinstallaatio ja Upwood designin puuvalaisimet Jyväskylän taidemuseossa tuovat jännitystä ja valoa syksyyn

Jännittävä valoinstallaatio on kuin ylivalotettu valokuva. Valokahvilan tunnelman luovat paikallisten muotoilijoiden Upwood designille suunnittelemat puuvalaisimet.

Valon kaupungin ja taidemuseon yhteistyö alkoi vuonna 2006, jolloin Kirkkopuistoon toteutettiin Kaarina Kaikkosen lähes 500 paidasta muodostunut hulmuava teos Virtaavien vetten tykö. Jari Haanperän Hissivalo-teos hätkähdytti Soneran seinällä scifimäisine tunnelmineen vuonna 2008. Jaakko Niemelän Malli kuvitellusta rakenteesta -varjoteos heitti vaikuttavat varjot Soneran ja Valtiontalon seinäpinnoille vuonna 2010.

Tänä vuonna taidemuseo on Tiina Pyykkisen valoinstallaation Hiljaisuudella on pitkät varjot ja Valokahvilan lisäksi mukana yhteistyökumppanina myös Merja Puustisen ja Andy Bestin Päivästä päivään -valoteoksessa, jonka paikka on valoteoksille oiva vanha tuttu Soneran seinä.


Valokahvila
Jyväskylän taidemuseo
29.11. saakka museon aukioloaikoina ti–su klo 11–18
vapaa pääsy

Tule nauttimaan valosta sekä upeista puuvalaisimista Valokahvilaan taidemuseon aulaan. Jyväskyläläisen Upwood designin yksilöllisissä, korkealaatuisissa led-valaisimissa yhdistyvät teknologia, luovuus ja käsityötaidot. Katon opaalinvalkoiset Diamond-akryylivalaisimet ovat Kera Interiorin valmistamat. Esillä on Jonas Hakaniemen sekä muiden suunnittelijoiden valaisimia.


Kuva Elina Puranen.


Tiina Pyykkisen valoinstallaatio Hiljaisuudella on pitkät varjot
Jyväskylän taidemuseo
10.1.2016 saakka ti–su klo 11–18.
vapaa pääsy aina perjantaisin sekä alle 18-vuotiaille, muutoin museon pääsylipulla 3/6 euroa

Astu sisään kuutionmuotoiseen kauttaaltaan valkoiseksi maalattuun huonetilaan, jossa on mustia peilipintaisia huonekaluja. Voimakkaan valon vuoksi tilassa olevien muotojen havaitseminen vaikeutuu tai on jopa mahdotonta. Tilateos on kuin ylivalotettu valokuva kolmiulotteisessa muodossa. Kuvataiteilija Tiina Pyykkisen valoinstallaatio on esillä Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyssä Jyväskylän taidemuseossa 10.1.2016 saakka.


Tiina Pyykkinen, Hiljaisuudella on pitkät varjot, 2015. Kuva Jari Kuskelin.


Merja Puustisen ja Andy Bestin Päivästä päivään -valoteos
Soneran seinä, Kilpisenkadun ja Vapaudenkadun risteys

Espoolainen taiteilijapari työskentelee vuorovaikutteisen mediataiteen, installaatioiden, videoiden ja osallistavien yhteisöteosten parissa. Teos koostuu hehkuvasta sarvipäisestä sydämestä, jota ympäröi neonvaloilla toteutetut seitsemän kuolemansyntiä. Teos käsittelee ikuisia arvovalintoja valon ja pimeyden, vihan ja rakkauden, ahneuden ja jakamisen, ihmisarvon kunnioittamisen ja halventamisen välillä. Teos toteutetaan osana taiteen edistämiskeskuksen Kaupunkikerroin-tapahtumakokonaisuutta. Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen aluetoimipiste, Jyväskylän taidemuseo ja Valon kaupunki -tapahtuma.


Sydän jossakin muualla, nyt syksyllä Jyväskylässä Soneran seinällä.


http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtumat/2015

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo; puh. 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

28.9.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje