Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valonmäen juhlapäivää vietetään Jyväskylän Pupuhuhdassa 3.10

Valonmäen juhlapäivää vietetään Jyväskylän Pupuhuhdassa 3.10
- tapahtumaa koko perheelle aamusta iltaan

Lauantaina 3.10 vietetään koko päivän kestävää Valonmäen juhlapäivää, joka on täynnä kaikille avoimia tapahtumia ja ohjelmaa. Tapahtuman järjestää taideohjaaja Hannele Torniaisen luotsaama Valonmäki-projekti, joka on osa Hyvinvointia Huhtasuolle -hanketta. Valonmäki –projekti keskittyy erityisesti Pupuhuhdan alueen hyvinvoinnin ja osallisuuden kehittämiseen. Pupuhuhdan asukkaiden yhteisestä ponnistuksesta ja aktiivisuudesta syntyneessä Valonjuhlassa yhteisöllisyys esittäytyy monella tapaa.

Päivä alkaa klo 9.30 pupumarkkinoilla Pupuhuhdan koululla. Tiedossa on muun muassa koululaisten järjestämää ohjelmaa ja pajoja.

Klo 12 Pupuhuhdan koulun pihalla seisova 4,5 metrinen betonipupu puetaan koululaisten tekemään juhla-asuun illan Valonjuhlaa varten yhteistyössä Jyväskylän ympäristöluotsien kanssa.

Yhtenä projektin osana on Puutarhaklubi, jossa kuvataiteilija-puutarhuri Hanna Veander on yhdessä asukkaiden kanssa rakentanut hyötypuutarhoja pihoihin. Klo 14-15 järjestettävällä puutarhakävelyllä esitellään Puutarhaklubissa kunnostetut pihat. Lähtö kierrokselle Pupuhuhdantie 26 pihasta klo 14.

Iltajuhla kruunaa valoillaan juhlapäivän

Tapahtumapäivän illan osuudessa klo 18-21 Pupuhudan koululla on tarjolla muun muassa maailman suurinta porkkananmallista porkkanakakkua. Huhtasuon asukasuyhdistys paistaa makkaraa tapahtumaillan aikana. Myös käynnissä olevan pupuselfie-kisan voittajat julistetaan illan aikana. Valonmäen juhlapäivän kruunaa kuvataiteilijoiden ja asukkaiden suunnittelema ja toteuttama Valolinna-teos, joka on nähtävillä Pupuhuhdantie 22 ja 23 ikkunoissa klo 19-21.

Tapahtumaan on maksuton bussikuljetus keskustasta pysäkilta numero 3 klo 18 alkaen 20 minuutin välein.

Tervetuloa nauttimaan tunnelmasta ja ainutlaatuisesta Pupuhuhdan valotapahtumasta!

Lisätiedot: Hannele Torniainen, 041 720 3489, valonmaki@gmail.com

25.9.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje