Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuori kapellimestarilupaus Klaus Mäkelä johtaa Jyväskylä Sinfonian Syysunelmia-konsertin 7.10.

Nuori kapellimestarilupaus Klaus Mäkelä johtaa Jyväskylä Sinfonian Syysunelmia-konsertin 7.10.


Klaus Mäkelä19-vuotias kapellimestari Klaus Mäkelä johtaa Jyväskylä Sinfoniaa keskiviikkona 7.10. Jyväskylän teatteritalossa klo 19. Jorma Panulan kapellimestarioppilaana opiskeleva huippulahjakas Mäkelä on aiemmin johtanut Jyväskylässä kuudesluokkalaisten koulukonsertteja, ja nyt edessä on sinfoniakonsertin johtaminen ensimmäistä kertaa kaupungissa.

Konsertissa sukelletaan 1900-luvun suomalaiseen musiikkiin, ja luvassa on teoksia Leevi Madetojalta, Uuno Klamilta sekä Einojuhani Rautavaaralta. Solistina nähdään Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist, joka tulkitsee yhden W. A. Mozartin viimeisistä sävellyksistä, Klarinettikonserton.

Säveltäminen on Einojuhani Rautavaaran mielestä samanlaista kuin puutarhanhoito – sävelaiheiden kehittymisen seurantaa ja turhien rönsyjen poiskitkentää. Rautavaaran teoksessa Autumn Gardens seurataankin syksyisen puutarhan laskeutumista talven lepoon. Madetojan teos Shakkipeli on säveltäjänsä ensimmäinen sinfoniaorkesterille kirjoitettu teos, joka pohjautuu Eino Leinon näytelmään vuodelta 1910. Klamin Nummisuutarit-alkusoitto vuodelta 1936 on maailmalta ideoita ammentaneen säveltäjän persoonallinen tulkinta Aleksis Kiven palkitusta ja suositusta näytelmästä.

Taiteilijatapaamisessa klo 18.15 on paikalla Klaus Mäkelä.

Pop up -kirjasto tarjoaa konserttikävijöille kirjoja ja musiikkia

Viime keväänä konsertti-iltoihin lanseerattu pop up -kirjasto rakentuu jälleen yleisölämpiöön. Pop up -kirjasto esittelee Syysunelmia-konsertin yhteydessä suomalaiseen musiikkiin ja säveltäjiin liittyvää aineistoa, kuten kirjoja, levyjä sekä nuotteja, joita konserttikävijät voivat lainata saman tien mukaansa kirjastokortilla tai ajokortilla. Pop up -kirjastossa voi käydä ennen konserttia sekä väliajalla, ja paikalla on musiikkikirjastotyön informaatikko Aapo Ruuttunen.


Lue lisää konsertista
Klaus Mäkelä
Christoffer Sundqvist
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

23.9.2015Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje