Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kansalaisopiston käsikello-orkesteri Kiden ”Joy and Hope” -levyn julkaisua juhlitaan konsertoiden 4.10. Palokassa

Jyväskylän kansalaisopiston käsikello-orkesteri Kiden ”Joy and Hope” -levyn julkaisua juhlitaan konsertoiden 4.10. Palokassa

Jyväskylän kansalaisopiston käsikello-orkesteri Kide juhlii konsertoiden Joy and Hope - Iloa ja toivoa -levyään sunnuntaina 4.10. kello 18.00 Palokan koulukeskuksessa. Käsikello-orkesterin kolmas levy ja konsertin ohjelmisto vie kuulijan matkalle eri puolille maailmaa.

Levyllä ja konsertissa musisoi Kiden lisäksi käsikello-orkesteri Clarabella. Käsikello-orkestereita johtaa Sari Eirtola-Loukola. Konsertissa kuullaan myös Jykylele-orkesterin ukulele-musiikkia.Käsikello-orkesteri Kiden ja Clarabellan toiminta on ollut 2015 syksystä lähtien Jyväskylän kansalaisopiston toimintaa. Kide aloitti toimintansa Jyväskylän seurakunnan musiikkitoimintana 2007, Clarabella 2008. Käsikello-orkesteri Kidessä on 13 soittajaa ja Clarabellassa 10. Soittimena Kidellä on kolme oktaavia käsikelloja ja viisi oktaavia chimekelloja. Jokainen soittaja soittaa keskimäärin neljästä kuuteen kelloa.

Orkesterien ohjelmisto koostuu kevyestä-, klassisesta-, hengellisestä- ja kansanmusiikista, joka on sovitettu käsikelloille. Käsikello-orkesteri Kide konsertoi sekä esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa; häissä, syntymäpäivillä, pikkujouluissa ja muissa juhlissa. Kide on esiintynyt myös ulkomailla: Yhdysvalloissa, Unkarissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Kreikassa ja Venäjällä. Kiden ensimmäinen levy "Henkäys" julkaistiin 2009. Kiden joululevy "Joulun kellot" ilmestyi marraskuun lopussa 2011.

Käsikellot on vielä melko harvinainen soitin suomalaisessa musiikkielämässä. Käsikellojen soittaminen on lähtöisin 1600-luvun Englannista ja tavasta soittaa kirkonkelloja ja harjoitella kirkonkellojen soittoa pienillä kelloilla. Nykyisin käsikellot ovat erityisen suosittu instrumentti muun muassa Yhdysvalloissa.

Joy and Hope -konsertti
sunnuntaina 4.10. kello 18.00
Palokan koulukeskuksessa, osoitteessa Koivutie 5.

Konsertissa esiintyvät Käsikello-orkesterit Kide ja Clarabella, johtajanaan FM Sari Eirtola-Loukola sekä Jykylele-orkesteri, johtajanaan Jyrki Loukola. Konsertissa julkaistaan käsikello-orkestereiden Joy and Hope -levy.

Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 euroa.

Kiden verkkosivut: http://www.kasikellot.com

Lisätietoja:
Käsikello-orkesterin kapellimestari
Sari Eirtola-Loukola, p. 040 848 2885

23.9.2015Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje