Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 4.−11.10.2015 teemalla ”Tulevaisuutta rakentamaan”

Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 4.−11.10.2015
teemalla ”Tulevaisuutta rakentamaan”

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään myös Jyväskylässä 4.–11.10.2015. Teemaviikolla kiinnitetään huomiota ikäihmisiin ja ikääntyneiden palveluihin. Teemana on tänä vuonna ”Tulevaisuutta rakentamaan”. Jyväskylässä vanhustenviikko sisältää perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa.

- Viikon teemalla korostetaan sitä, että ikäihmiset eivät ole tipahtanut kehityksen kelkasta, ikääntyneiden päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen kertoo.

Vanhustenviikon aikana tuodaan esiin niitä tapoja, joilla ikäihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa on vaihtelevasti kulttuuria, liikkumista ja elämäniloa.
- Mielenvirkeys on toimintakyvyn säilymisen edellytys. Vanhustenviikkoa voidaankin pitää piristysruiskeena pimenevässä syksyssä, painottaa Eila Ahvenainen.

Seniorimessut kaupunginteatterilla ovat yksi viikon kohokohdista

Yksi vanhustenviikon odotetuimmista tapahtumista on maksuttomat Seniorimessut, jotka pidetään kaupunginteatterilla maanantaina 5.10. kello 10–15.

Messut avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen esitel-möi messuilla ikääntymisen voimavaralähtöisestä ennakoinnista. Pylkkänen pohtii onko tapamme tarkastella vanhuutta muuttunut ajan saatossa, kun myös vanhuus käsitteenä on muuttanut muotoaan.
Puheenvuorojen ja kuorolaulun lisäksi on tiedossa tunteita herättävä tanssiteos ”Pohjantähden nähden”, joka on luotu teoksessa esiintyvien ikäihmisten muistojen ja kokemusten pohjalta. Koreografiasta vastaavat tanssijat Karoliina Lahdenperä ja Emma Valtonen.

Eila Ahvenainen vinkkaa seniorimessujen olevan viihdesisältönsä lisäksi erinomainen paikka hankkia hyödyllistä tietoa. Messuilla on runsaasti näytteilleasettajia, jotka esittelevät palveluitaan ja tuotteitaan.
Seniorimessuilla viittomakielen tulkit tulkkaavat kaikki puheenvuorot ja esitykset.

Poimintoja viikon ohjelmasta

Vanhustenviikon pääjuhla pidetään vanhustenpäivänä eli sunnuntaina 4.10. kello 13–15 kaupunginteatterilla. Pääjuhlaan saapuu juhlapuhujaksi Jyväskylän vanhuspalvelujen palvelujohtaja Risto Kortelainen.

Tiistaina 6.10 vietetään kansallista SeniorSurf -teemapäivää. Päivän aikana saa myös arvokkaita vinkkejä tietokoneen ja tabletin käyttöön pääkirjastolla sekä Huhtasuon, Keltinmäen, Kortepohjan ja Luhtisen päiväkeskuksissa.

Vanhan ajan iltamia vietetään torstaina 8.10 orkesterimusiikin säestyksellä Kivistön työväentalolla alkaen kello 13.

Lisäksi viikon aikana on tiedossa konsertteja, eri toimintojen esittelyä, luentoja ja paljon muuta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Hae painettu ohjelma ja tutustu viikon tapahtumiin

Vanhustenviikon painettuja ohjelmalehtisiä jaetaan mm. ikääntyneiden päiväkeskuksissa, Jyväskylä-neuvonnassa, yhteispalvelupisteissä sekä OIVA -keskuksessa. Sähköisessä muodossa ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/sote/ikaantyvat/vanhustenviikko

Kaupungin lisäksi vanhustenviikon ohjelman järjestelyihin osallistuvat Jyväskylän vanhusneuvosto, Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän Ikääntyvien yliopisto.

Lisätietoja: Jyväskylän vanhuspalveluista palveluesimies Eila Ahvenainen, p. 014 266 3687

23.9.2015Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje