Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tikkakosken monipalvelupisteestä lähipalvelut 1.10. alkaen

Tikkakosken monipalvelupisteestä lähipalvelut 1.10. alkaen

Jyväskylän Tikkakosken uusi monipalvelupiste on valmis vastaanottamaan ensimmäiset asiakkaat torstaina 1.10. Entisiin terveysaseman tiloihin, osoitteeseen Kirkkokatu 3, remontoitu palvelupiste tarjoaa tikkakoskelaisille lähipalveluja arkipäivisin ja palveluista vastaa noin 20 eri alojen ammattilaista.

Monipalvelupisteestä löytyvät nuorisotila, lähikirjasto, yhteispalvelupiste, etäpalveluyhteys Kelaan, verohallintoon ja maistraattiin, äitiys- ja lastenneuvolapalvelut, perhesuunnitteluneuvola, suun terveydenhuolto alle 17-vuotiaille, lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottopalvelut ja näytteenottopalvelut.

Yhteispalvelupiste avoinna arkipäivisin klo 9-16

Yhteispalvelupiste antaa yleisneuvontaa ja avustavaa asiakaspalvelua Jyväskylän kaupungin sekä Kelan, maistraatin ja verohallinon palveluista. Yhteispalvelupisteeseen voi myös palauttaa viranomaisille meneviä hakemuksia ja asiakirjoja sekä saada tukea niiden täyttämiseen. Osa palveluista on sähköisiä palveluja ja hoidetaan etäyhteyden kautta. Yhteispalvelupisteen palveluneuvoja opastaa sähköisten palvelujen käyttöä.

– Etäpalvelu ei vaadi asiakkailta ennalta minkään käytössä olevan tietojärjestelmän tuntemista, hoidamme yhteydet kuntoon asiakkaan puolesta, kertoo palveluneuvoja Juha Järvelä Tikkakosken yhteispalvelupisteestä.

Lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotolle arkisin klo 8-16

Lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot käynnistyvät ulkoisen palveluntuottajan, Mehiläisen, voimin. Myös suun terveydenhuolto, näytteenottopiste ja neuvolapalvelut löytyvät saman katon alta. Terveysasema on auki arkisin klo 8–16. Toiminnan käynnistyttyä vastaanottoja tullaan pitämään myös ilta-aikoina ja niistä tiedotetaan erikseen. Ajanvaraukset, tutkimustulosten- ja hoito-ohjeiden saaminen hoituvat puhelinnumerosta
014 336 6200.

Fimlab tuottaa näytteenottopalvelut. Näytteenotto on auki kahtena päivänä viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 7.30-11-00. Näytteenottopiste palvelee ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä joko osoitteessa www.laboratorio.fi, ajanvaraus Keski-Suomi tai puhelimitse numerosta 014 269 3664 arkisin klo 11-15.00 välisenä aikana. Ekg- ja virtsanäytteenottoa ei Tikkakoskella jatkossa ole saatavilla. Näissä tutkimuksissa palvelevat esimerkiksi Palokan laboratorio tai Jyväskylän Näytteenottokeskus.

Suun terveydenhuollon palvelut käynnistyvät lokakuun aikana. Palvelun käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Neuvolapalvelut takaisin Tikkakoskelle

Neuvolan äitiys-, perhesuunnittelu- ja lastenneuvolapalvelut siirtyvät takaisin Tikkakoskelle 1.10. Neuvolan ajanvaraus ja neuvonta-aika on tutusti maanantaista torstaihin klo 12-13. Perjantain puhelintunti klo 8-9 on tarkoitettu pääasiassa aikojen perumiseksi tai siirtämiseksi sekä kiireellistä neuvontaa varten.

Lastenneuvolan lasten määräaikaistarkastuksiin ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta Hyvis.fi -osoitteessa kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kotiosoitteeseen perustuvan oman terveydenhoitajan voi selvittää neuvolahaun avulla.

Nuorille oma tila

Tikkakosken nuorisotila aukaisee ovensa 1.10. klo 12. Jatkossa tila on avoinna kolme kertaa viikossa ja iltakahvilaa järjestetään kerran kuukaudessa. Viikolla 41 toimintaa on 7.-8.10. klo 14-20. Koululaisten syyslomaviikolla tila on auki 14.-15.10. klo 14-20 ja iltakahvila 16.10. klo 17-22. Tulevasta toiminnasta ja iltakahvilan ajankohdista löytyy tarkempaa tietoa nuorisotilan facebook-sivuilta www.facebook.com/nuorisotila.monari.

Uusien tilojen myös Monari-nimi jää historiaan. Uudesta nimestä tullaan järjestämään nimikilpailu syksyn aikana. Nimikilpailusta tiedotetaan erikseen.

Tikkakosken lähikirjasto avautuu asiakkaille 1.10. klo 13

Tikkakosken lähikirjasto on avoinna ma–ti ja to klo 13–19 ja ke, pe klo 11–17, jolloin kirjastopalvelut ovat asiakkaiden käytettävissä. Lehtilukutilaan, joka toimii myös terveyspalvelujen odotustilana, pääsee jo aikaisemmin aamulla talon muiden palveluiden avautuessa.
Monipalvelupisteen tilat on suunniteltu monikäyttöisiksi eli kirjaston tapahtumia, mm. satutunteja, voidaan järjestää nuorisopalvelujen puolella. Kirjastossa on asiakkaille nettikoneita ja langaton verkko. Lähikirjasto jatkaa aktiivista yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa uusissa, raikkaasti kalustetuissa tiloissa. Asiakkaiden käytettävissä on koko Keski-kirjastojen aineisto, yli 2 miljoonaa kirjaa, joten lukemista löytyy niin isoille kuin pienillekin.

Vuoden 2016 alkupuolella alkavat lähikirjaston laajennetut aukioloajat, jolloin kirjastossa voi asioida perinteisten aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja pin-koodilla iltaisin ja viikonloppuisin.

Avajaiset ja avoimet ovet tulossa myöhemmin syksyllä

Monipalvelupisteen avajaisia ja avoimia ovia vietetään vielä tämän syksyn aikana.

–Avointen ovien päivänä alueen asukkailla on mahdollisuus tulla tutustumaan tiloihin, toimintaan sekä kuulemaan, kuinka hyödyntää tarjolla olevia monipuolisia palveluja, kertoo Juha Järvelä.

Avajaisista tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

Lisätietoja:
palveluneuvoja Juha Järvelä, Tikkakosken yhteispalvelupiste, p. 014 266 2005
erikoissuunnittelija Päivi Haapajoki, perusopetuksen palveluohjausyksikkö, p. 014 266 7670
kirjastonjohtaja Tiina Vehkoo, Palokan aluekirjasto sekä Tikkakosken ja Vesangan lähikirjastot, p. 014 266 4150
osastonhoitaja Lea Nevala, neuvolapalvelut, p. 014 336 5400
www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/tikkakoski
www.jyvaskyla.fi/terveys/neuvolat/tikkakoski
www.jyvaskyla.fi/yhteispalvelu/tikkakoski
www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/laboratoriot

21.9.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje