Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perusopetuksen palveluohjauksesta yleistä tietoa koulunkäynnistä

Perusopetuksen palveluohjauksesta yleistä tietoa koulunkäynnistä

Jyväskylän perusopetuksen uusi palveluohjausyksikkö auttaa 21.9. alkaen perheitä lasten koulunkäyntiin liittyvissä asioissa ja -järjestelyissä. Palveluohjaus sijaitsee varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kanssa samoissa tiloissa osoitteessa Väinönkatu 1, 4. krs.

– Lapsen oma koulu on ensisijainen yhteydenottopaikka. Palveluohjaus ohjaa oikeaan palveluun, jos perhe ei tiedä keneen ottaa yhteyttä tai keneltä kysyä palvelusta, kuvaa perusopetuksen palveluohjausta koordinoiva erikoissuunnittelija Päivi Haapajoki.

Palveluohjaukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Palvelupuhelimen numero on 014 266 0180 ja siihen vastataan arkipäivisin (ma-ti klo 9-12, ke klo 12-15 ja to-pe klo 9-12). Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen perusopetus.palveluohjaus@jkl.fi

Palveluohjaus koordinoi oppilasvirtoja koko kaupungin alueella

Ensisijaisesti ollaan yhteydessä lapsen omaan lähikouluun. Palveluohjausyksikkö tarjoaakin perheille lisäkanavan lasten koulunkäyntiin liittyvien asioiden hoidossa. Yksiköstä saa yleistä neuvontaa ja ohjausta Jyväskylän kaupungin tarjoamasta perusopetuksesta, erilaisista vaihtoehdoista ja -tukimuodoista.

Palveluohjausyksiköstä koordinoidaan oppilaaksiottoa sekä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriä, vaativaa erityistä tukea tarvitsevien koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Verttiä sekä koulun kerhotoimintaa koko kaupungin osalta.

– Vastaamme muun muassa ensimmäiselle ja seitsemännelle luokalle ilmoittautumisen järjestelyistä. Myös varsinaisten ilmoittautumisaikojen ulkopuolella Jyväskylään tai Jyväskylän sisällä muuttavien perheiden lasten koulun käynnin asioissa voi meihin olla yhteydessä, kertoo Päivi Haapajoki.

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Päivi Haapajoki, perusopetus, p. 014 266 7670

21.9.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje