Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tervetuloa uudistuneelle Seitsemän kukkulan luontopolulle Tikkakoskelle

Tervetuloa uudistuneelle Seitsemän kukkulan luontopolulle Tikkakoskelle

Jyväskylän Tikkakoskella sijaitseva Seitsemän kukkulan luontopolku on uusittu kesäkaudella 2015. Entisen polun rakenteet kaipasivat kohennusta ja polkureittikin vaihtelua ja tiivistämistä. Polkurakenteet eli pitkokset, viitoitukset ja opastaulut on nyt valtaosin uusittu. Polkureittiä on lyhennetty kaakkoispäässään ja keskivaiheilla reitti on viety viivasuoralta rajalinjalta vaihtelevampaan maastoon. Kaikki rastitekstit kuvineen on uusittu ja rastipaikkoja on osin muuteltu.

Polkua kierretään aiemmasta suunnasta poiketen vastapäivään. Reitti on merkitty maastoon keltaisin maalimerkein. Polun risteämis- ja haarautumispaikkoihin on sijoitettu opasviittoja.

Opasteita on kulkiessa syytä seurailla, ettei erehdy luontopolulta muille kulku-urille. Niitä on maastossa paljon. Tosin maaston avoimuuden ansiosta polulta on helppo poistua ja sille myös palata takaisin niin halutessaan.

Polkureitin pituus on 2,3 kilometriä. Sen varrelle on sijoitettu yhteensä 14 paikallisesta luonnosta kertovaa rastitaulua. Keskimäärin rasteja on siis noin 160 metrin välein.

Maasto on pääosin kuivaa, hiekkapohjaista kangasta. Korkokuva on suurissa piirteissään loivasti kumpuilevaa, mutta paikallisesti maastossa on harjanteiden ja suppakuoppien vuoksi jokunen jyrkkä, mutta lyhyt nousu ja lasku. Alavilla paikoilla on muutamin kohdin suota. Märkiin maastonkohtiin on sijoitettu pitkospuut. Voit kulkea kierroksen ulkoilujalkineissa.

Seitsemän kukkulan polku on virkistävä pikku reitti. Kun varaa polun kiertämiseen aikaa parisen tuntia, ehtii hyvin lueskella ja sulatella mielessään opastaulujen sisältöä ja tehdä omia luontohavaintoja.


Lisätietoja:
- ympäristönsuojelusuunnittelija Heikki Sihvonen, p. 014 266 5176, heikki.sihvonen[at]jkl.fi
- Jyväskylän kaupungin ylläpitämät luontopolut: http://www.jyvaskyla.fi/ymparisto/polut

18.9.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje