Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perjantain 18.9. poliittisen työtaistelun vaikutuksista Jyväskylän kaupungin palveluissa

Perjantain 18.9. poliittisen työtaistelun vaikutuksista Jyväskylän kaupungin palveluissa

Työntekijäjärjestöjen perjantaiksi ilmoittama poliittinen työtaistelu Suomen hallituksen suunnittelemia toimenpiteitä vastaan vaikuttaa joiltakin osin Jyväskylän kaupungin palveluihin. Työtaisteluun osallistuu tämän hetken tietojen mukaan lähes 200 kaupungin työntekijää.

Koulut ja päiväkodit ovat auki ja opetus ja hoito sekä ruokailu pyritään järjestämään, joskin poikkeusjärjestelyihin varaudutaan. Busseilla hoidettavia koulukuljetuksia ei ole, mutta taksi- ja tilausajokuljetukset ajetaan.

Huoltajien toivotaan järjestävän tarvittaessa kuljetukset päiväkotiin, esiopetukseen ja kouluihin mahdollisuuksien mukaan, mutta aiheutunutta vaivaa ja kuluja ei voida korvata. Jos lapsi ei pääse perjantaina päivähoitoon, esiopetuksen tai kouluun, asiasta pyydetään ilmoittamaan päiväkotiin/kouluun torstain aikana. Koulujen osalta toivotaan ilmoitusta Wilman kautta.

Vaikutuksista perhepäivähoitoon, yksityiseen päivähoitoon ja perusopetuksen Jälkkäri- ja Vertti-toimintaan tulee kysyä suoraan toimipisteestä.

Perjantai tuo joitakin muutoksia Jyväskylän kaupungin ruokapalvelun, Kylän Kattauksen, palveluihin. Ruokailu järjestyy palvelukeittiöissä normaalisti. Ruokalistamuutoksia on lähinnä perjantaina sekä mahdollisesti vielä ensi viikon alussa.

Vanhusten ja vammaisten ruokapalvelut toimivat normaalisti, mutta ruokalistoihin tulee pieniä muutoksia. Kotiin kuljetettaviin annospakattuihin aterioihin ei tule muutoksia ja ne toimitetaan normaalissa aikataulussa. Päiväkodeissa ja kouluissa ruokailu tapahtuu normaalisti mutta ruokalistassa on muutoksia.

AKT:n ja muiden ammattiliittojen mielenilmauksen vuoksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linja-autot eivät liikennöi 18.9. perjantaiaamusta klo 3.00 alkaen. Liikenne palaa normaaliksi lauantaina 19.9. kello 3.00. Korvaavia kyytejä ei linja-autoille pystytä järjestämään, koska saatavilla ei ole riittävästi kuljettajia tai vapaata taksikalustoa. Myös perusopetuksen koululaisia kuljettavat linja-autot ovat poissa liikenteestä 18.9., mutta takseilla ajettavat koulukuljetukset toimivat normaalisti. Jos oppilaille on varattu perjantaille uimahallikyytejä tai muita tilausajoja, koulu tiedottaa niiden peruuntumisesta tarvittaessa suoraan oppilaiden vanhemmille. Linkki-VIPit liikennöivät 18.9. normaaliaikataulujensa mukaisesti. Myös taksein hoidettavat päivä-, työ- ja toimintakeskuskuljetukset pystytään perjantaina ajamaan suunniteltujen aikataulujen mukaisesti.

Sosiaalipalveluissa poikkeuksia on kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminnassa seuraavasti: Retro:n työtoimintayksikkö on suljettuna koko päivän. Kortepohjan päivätoiminta 2 ja Päivätupa sulkeutuvat klo 11.00. Osa Päivätuvan asiakkaista siirtyy Kortetuvan päivätoimintayksikköön henkilöstön kanssa.

Terveyspalveluissa ei tämän hetken mukaan ole perjantaina juurikaan muutoksia, joten toiminta pystytään varmistamaan varsin normaalisti.

Jos tällä hetkellä tiedossa oleva kokonaistilanne muuttuu olennaisesti jonkun palvelun ja yksikön kohdalla, palvelut informoivat suoraan asiakkaitaan. Keskeisistä muutoksista tiedotetaan myös kaupungin nettisivuilla.

Lisätietoja:
henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä, puh. 040 7618760

17.9.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje