Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsittelee ensi tiistaina Satamankärjen tonttivarausta

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta käsittelee ensi tiistaina Satamankärjen tonttivarausta

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kokouksessaan ensi tiistaina 22.9.2015 Lutakon sataman niin sanotun Satamankärjen tonttivarausta, jota Fysioline Oy on hakenut. Varaushakemus koskee asemakaavassa osoitettua rakennusalaa, jolle on kaavailtu liike- ja matkailukäyttöön tarkoitettua rakennusta.

Fysioline on liikunta- ja hyvinvointialan kansainvälinen yritys, joka on valmis toteuttamaan Satamankärkeen muun muassa kuntosalin ja muita liikuntapalveluja, kahvilan tai ravintolan sekä sauna- ja pesutilat, jotka palvelevat myös vierasvenesatamaa. Yritys on valmis vuokraamaan Satamankärjen rakennusalan 30 vuoden vuokrasopimuksella.

Kaupunkirakenteen toimialan toimialajohtajan Erja Saarivaaran ehdotuksen mukaan lautakunta varaa Satamankärjen rakennusalan Fysioline Oy:lle 31.12.2016 asti jatkosuunnittelua ja vuokrausta varten. Varausajan aikana Fysiolinen tai sen määräämän yhtiön tai perustettavan yhtiön on tehtävä vuokrasopimus kaupungin kanssa ja jätettävä rakennuslupahakemus. Vuosivuokra on 17 000 euroa, jota tarkistetaan vuosittain indeksillä.

Ehdotuksen mukaan kaupunki perustaa hankkeen jatkosuunnittelua varten ohjausryhmän, joka ohjaa tilaohjelman työstöä ja muuta jatkosuunnittelua. Rakennusalan vuokrauksen ja rakennusluvan hakemisen edellytyksenä on, että ohjausryhmä on hyväksynyt suunnitelmat.

Vaatimuksena korkeatasoinen arkkitehtuuri

Kaupungin vaatimuksesta Satamankärkeen hahmotellun rakennuksen korkeatasoisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja Fysiolinen suunnittelijana toimiikin yksi Suomen johtavista arkkitehtitoimistoista, Lahdelma & Mahlamäki, joka on suunnitellut muun muassa Merikeskus Wellamon Kotkaan. Fysioline on valmis neuvottelemaan alustavan tilaohjelman muuttamista vastaamaan paremmin kaupungin esittämiä toiminnallisia edellytyksiä. Joustavasti muunneltava rakennus sallii tällaisen tarkastelun.

Satamankärki määritettiin Sataman yleissuunnitelmassa 2008 kohteeksi, joka ”pyrkii kehittämään satamaa toiminnallisesti monipuolisena ja houkuttelevana kaupunkitilana”. Keväällä 2013 pidetty kilpailu, jolla paikalle etsittiin toimijaa ja sijoittajaa, ei tuottanut tulosta, minkä jälkeen kaupunki on jatkanut etsintää. Fysiolinen hanke on asemakaavan mukainen ja se täyttää suurimman osan kilpailun pohjaksi määritetyistä vaatimuksista.


Lisätietoja:
- tonttipäällikkö Ora Nuutinen, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5073, ora.nuutinen[at]jkl.fi
- toimitusjohtaja Hannu Välikoski, Fysioline Oy, p. 0400 415 831, hannu.valikoski[at]fressi.fi
- kiinteistökehittäjäkonsultti, toimitusjohtaja Juha Vuorinen, DevPro Oy, p. 040 501 6105, vuorinen[at]devpro.fi
- luonnokset 22.5.2015, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

17.9.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje