Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen elokuvakeskus ja Keski-Suomen museo esittää: Kuukauden dokumentti: Olipa kerran seminaari 30.9.2015

Keski-Suomen elokuvakeskus ja Keski-Suomen museo esittää:
KUUKAUDEN DOKUMENTTI: OLIPA KERRAN SEMINAARI

Keski-Suomen elokuvakeskus ja Keski-Suomen museo esittää: Kuukauden dokumenttina Markku Heikkilän ohjaaama Olipa kerran seminaari. 

Markku Heikkinen | Suomi 2015 | S | 1h 5 min

Elokuvanäytös ja keskustelua.

Keski-Suomen museon auditorio (Alvar Aallon katu 7)
Keskiviikkona 30.9.2015
Näytösajat: klo 12.00 & klo 16.30
Liput 6 € (ovelta 30 min ennen näytöstä)

Molempien elokuvanäytösten jälkeen on mahdollista osallistua keskustelutilaisuuteen. Päivän aikana keskusteluja vetää ohjaaja Markku Heikkinen ja kommentaattoreina toimivat Juhani Lillberg (Lapin yliopiston hallintojohtaja (emeritus), Kajaanin yliopistokeskuksen johtokunnan jäsen/varajäsen), professori Pauli Vuolle (Jyväskylän yliopiston emeritus), professori Risto Telama (Jyväskylän yliopiston emeritus), lehtori Matti Rautiainen (Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen varajohtaja), professori Jussi Välimaa sekä professori Juha Rantakari (Jyväskylän yliopiston emeritus).

Jyväskylä on kukoistava yliopistokaupunki ja vuoteen 2010 myös Kajaani sai nauttia 110-vuotiaan yksikkönsä antimista. Karu päätös lakkauttaa opettajankoulutus säästöjen vuoksi kaihertaa edelleen monen mieltä.

OLIPA KERRAN SEMINAARI kertoo 113 v. Kajaanissa toimineen kustannustehokkaan opettajainkoulutusyksikön kehittymisen ja tuhoutumisen ohikiitävistä hetkistä. Historiallisen arkistokuvamateriaalin kautta päähenkilöiden tarinoiden evästämänä elokuva kertoo Suomen ja Kainuun suuresta murroksesta pienviljelijöiden köyhästä ja syrjäisestä maa- ja metsätalousmaasta moderniksi hyvinvointivaltioksi.Koky:n lakkauttamispäätös ei tuonut säästöjä. Siinä ei ollut päätä eikä häntää. Elokuva paljastaa kafkamaisen hallinnollisen prosessin, jonka toiset päät ovat ministeriössä, eduskunnassa ja Oulun yliopiston johdossa. Se myös kertoo, miten Seminaari saatiin Venäjän keisarin asetuksella syrjäiseen Kainuuseen, jonne ei ollut edes kunnon tietä ja miten Seminaari eli ja näki nuoren kansakunnan kriisivaiheet, kehittyi ja vapautui autoritaarisen Suomen pakkopannasta menestykselliseksi kulttuurivaikuttajaksi.

Lisätietoja:
Marika Laiho
044 700 2582
marika.laiho(a)ksek.fi
www.ksek.fi

Haastattelupyynnöt:
Markku Heikkinen
044 565 8265
markku.heikkinen(a)zone2.fi

17.9.2015Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje