Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä on tehty 25 vuotta kotoutumistyötä – kotoutumispalveluiden avoimissa ovissa 25.9. perustietoa kotoutumistyöstä ja pakolaisuudesta

Jyväskylässä on tehty 25 vuotta kotoutumistyötä – kotoutumispalveluiden avoimissa ovissa 25.9. perustietoa kotoutumistyöstä ja pakolaisuudesta

Ailakinkatu 17Jyväskylän kaupunki vastaanotti ensimmäiset kiintiöpakolaiset 25 vuotta sitten, syksyllä 1990. Kotoutumispalveluiden 25-vuotisjuhlaa vietetään perjantaina 25.9. klo 10–14 avoimin ovin kotoutumispalveluiden toimitiloissa, osoitteessa Ailakinkatu 17.

Avoimissa ovissa voi tutustua kotoutumistyöhön sekä saada tietoa pakolaisuudesta muun muassa vierailemalla Suomen Punaisen Ristin pakolaisteltassa, osallistumalla paneelikeskusteluun tai kulkemalla kokemuksellisen ”pakolaisen polun”.

Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelut vastaanottaa Jyväskylään muuttavat kiintiöpakolaiset, kuntapaikan saaneet turvapaikanhakijat ja inkerinsuomalaiset paluumuuttajat.

Kotoutumispalvelut auttaa pakolaisia ja paluumuuttajia asettumaan ja kotoutumaan uuteen asuinpaikkaan ja ympäristöön. Se opastaa ja neuvoo arjen kysymyksissä sekä avustaa pakolaisten perheenyhdistämiseen liittyvissä asioissa. Pakolaiset ovat kotoutumispalveluiden asiakkaina kolme vuotta, paluumuuttajat noin vuoden.

Kotoutumispalvelut tarjoaa myös neuvoja ja tietoa pakolaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Tavoitteena on edistää myönteistä monikulttuurista kehitystä Jyväskylän kaupungissa.

Kotoutumispalvelut 25 vuotta - Avoimet ovet kotoutumispalveluissa

Perjantaina 25.9.2015 kello 10–14
Tourulassa, Ailakinkatu 17, 1. krs.

Ohjelmassa muun muassa
• klo 10–14 Suomen Punaisen Ristin pakolaisteltta
• klo 11.00 Pakolaistaustaisten maahanmuuttajien kotoutumiseen liittyvä
paneelikeskustelu
• klo 12–14 Kokemuksellinen ”pakolaisen polku”
• mahdollisuus tutustua työn ja toimiston historiaan

Tervetuloa tutustumaan kotoutumispalveluiden uusiin tiloihin ja työhön sekä saamaan tietoa pakolaisuudesta.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/maahanmuuttajat

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Elina Hienola, p. 014 266 3434
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347
palvelujohtaja Ulla Kuittu, p. 014 266 3340

17.9.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje