Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Huhtasuon lähikirjastosta voi lainata liikuntavälineitä

Huhtasuon lähikirjastosta voi lainata liikuntavälineitä

Huhtasuon lähikirjasto on Jyväskylän kirjastoverkossa ensimmäinen, joka on ottanut toimintaansa kirjastomaailmassa jo yleistyneen liikuntavälinelainauksen. Liikuntapalveluista on henkilö paikalla opastamassa asiakkaita välineiden käytöstä aina keskiviikkoisin kello 14.00 – 16.00. Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla ja laina-aika on kaksi viikkoa.

-Välineitä on hankittu muiden kirjastojen käyttökokemusten perusteella. Niitä löytyy askelmittarista lumikenkiin. Useiden välineiden mukana on käyttöohje tai liikemalleja. Tarkoituksena on, että lainaamansa välineen pystyy vaivatta laittamaan kassiinsa ja kantamaan kotiin, joten valikoimassa ei ole mitään kovin suurta ja painavaa. 12 kg:n kahvakuula lienee painavin, kertoo hankekoordinaattori Leena Toivonen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Liikuntavälinelainausta on kehitelty kirjaston ja Huhtasuolle kohdistuvan KKI-hankkeen (Lähiliikunnan palveluketjun kehittämishanke) välisenä yhteistyönä. Kirjasto vastaa tiloista ja hoitaa lainaustoiminnan, KKI-hankkeen ja jatkossa liikuntapalveluiden taholta on hankittu välineet. Liikuntapalvelut myös vastaa lainattavien liikuntavälineiden huollosta. ARA-rahoitteinen Hyvinvointia Huhtasuolle-hanke osallistui myös lainaustoiminnan alkuun saamiseen teettämällä välineille uusitun kirjaston sisustukseen sopivan hyllykön.

Lisätietoja: hankekoordinaattori Leena Toivonen p. 014 266 8881, leena.toivonen[at]jkl.fi

16.9.2015Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje