Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ammattiliittojen mielenilmaus pysäyttää 18.9. Jyväskylän paikallisliikenteen toiminnan

Ammattiliittojen mielenilmaus pysäyttää 18.9. Jyväskylän paikallisliikenteen toiminnan

AKT:n ja muiden ammattiliittojen mielenilmauksen vuoksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen linja-autot eivät liikennöi 18.9. perjantaiaamusta klo 3.00 alkaen. Mielenilmaus kestää vuorokauden ja liikenne palaa normaaliksi lauantaina 19.9. kello 3.00. Jyväskylän seudun joukkoliikenne pahoittelee kaikille matkustajilleen liikennöinnin estymisestä aiheutuvia hankaluuksia ja haittoja.

Korvaavia kyytejä ei linja-autoille pystytä järjestämään, koska saatavilla ei ole riittävästi kuljettajia tai vapaata taksikalustoa. Jyväskylän paikallisliikenteen liikennöitsijänä toimiva Jyväskylän Liikenne Oy ei järjestä mielenilmauksen aikana esimiesvoimin ajettavia linja-autovuoroja. Myös perusopetuksen koululaisia kuljettavat linja-autot ovat poissa liikenteestä 18.9., mutta takseilla ajettavat koulukuljetukset toimivat normaalisti. Jos oppilaille on varattu perjantaille uimahallikyytejä tai muita tilausajoja, koulu tiedottaa niiden peruuntumisesta tarvittaessa suoraan oppilaiden vanhemmille.

Jyväskylän Linkki-VIP –palveluliikenteeseen mielenilmaus ei vaikuta: Linkki-VIPit liikennöivät 18.9. normaaliaikataulujensa mukaisesti, aikataulut löytyvät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/liikenne/palvelu. Myös taksein hoidettavat päivä-, työ- ja toimintakeskuskuljetukset pystytään perjantaina ajamaan suunniteltujen aikataulujen mukaisesti.

Huolimatta siitä, että kyseessä on joukkoliikenteen järjestäjästä riippumaton syy, Jyväskylän seudun joukkoliikenne hyvittää kausilippuasiakkailleen aiheutuvan tappion. Voimassa olevan kausilipun käyttäjä saa perjantailta 18.9. kertakorvauksena kaksi kertamatkalippua, joilla voi tehdä kaksi matkaa oman kausilipun mukaisilla maksuvyöhykkeillä.

Kausilipun käyttäjä voi tehdä kirjallisen hyvityshakemuksen seuraavan kausilippulatauksensa yhteydessä tai viimeistään 18.11. mennessä Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7). Liput saa mukaan heti, jos hyvityksen saamisen edellytykset täyttyvät. Hyvityslippuja ei saa Sokoksen lipunmyynnistä eikä linja-autoista.


Lisätiedot: Jyväskylän kaupunki, palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi


Jyväskylän seudun joukkoliikenne on Jyväskylän, Muuramen ja Laukaan yhteistä paikallisliikennettä. Liikenteen suunnittelusta ja käytännön järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Vuoroja ja linjoja ajaa kilpailutuksen perusteella valittuna liikennöitsijänä Jyväskylän Liikenne Oy. Osana Jyväskylän seudun joukkoliikennettä toimii myös Jyväskylän kaupungin Linkki-VIP –palveluliikenne, jonka kilpailutettuna liikennöitsijänä toimii Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

15.9.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje