Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen tiloja on kartoitettu Jyväskylässä

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen tiloja on kartoitettu Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunki on saanut muiden kuntien tavoin ELY-keskukselta pyynnön kartoittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen tiloja, joissa vähimmäiskapasiteetti on 100 paikkaa. Käyttötarkoituksen kannalta soveltuvimpia olisivat asumiseen tarkoitetut kiinteistöt, joissa on erillisiä asuinhuoneita ja sosiaalitiloja riittävästi.

Jyväskylän kaupungin omista, tällä hetkellä vapaista tai vapautuvista kiinteistöistä soveltuvin on Puuppolan hoivasairaala. Hoivasairaala sijaitsee Puuppolassa, 15 kilometriä Jyväskylän keskustasta. Hoivasairaalassa on vanhusten laitosasumiseen tarkoitettuja 1-4 hengen huoneita, joissa osassa on huonekohtaiset sosiaalitilat, osassa yhteiset sosiaalitilat. Kaikkiaan Puuppolan hoivasairaalaan mahtuisi noin 200 asukasta.

Tällä hetkellä kolmanneksessa Puuppolan hoivasairaalan huonetiloista toimii kaupungin pitkäaikaishoidon osasto, jossa on alle 40 asukasta. Loput tilat ovat tyhjänä.
Aiemmin tehtyjen suunnitelmien mukaisesti osasto lakkautetaan kesällä 2016 Huhtasuon hoivakodin valmistuttua. Asukkaat ja henkilöstö tietävät jo, että siirtyminen pois Puuppolasta uusiin tiloihin on odotettavissa viimeistään kesällä 2016. Puuppolan hoivasairaalan kiinteistölle ei ole tiedossa muuta käyttöä.

Vastaanottokeskuksen tila-asiaa esiteltiin tänään 7.9. Jyväskylän kaupunginhallitukselle. Kaupunki on kartoittanut vastaanottokeskuksen tiloja myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän seurakunnan kanssa. Selvittelytyö jatkuu edelleen.

Kaupunginhallitukselle valmistellaan 14.9.2015 esitys, että Puuppolan hoivasairaalan tiloja tarjotaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.

Maahanmuuttovirasto on julkaissut tiedotteen, jossa on vastattu yleisimpiin kysymyksiin vastaanottokeskuksista ja niiden vaikutuksista kunnalle:
http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/mita_vastaanottokeskus_tuo_paikkakunnalle_61880

Myös Punainen Risti on koonnut vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
https://www.punainenristi.fi/tutustu-punaiseen-ristiin/tyomme-suomessa/turvapaikanhakijoiden-pakolaisten-vastaanotto/kysymyksia-1

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501

7.9.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje