Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Prinsessa Ruusunen ja Avoin liitto palaavat Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmistoon

Prinsessa Ruusunen ja Avoin liitto palaavat Jyväskylän kaupunginteatterin ohjelmistoon

Klassikkosatu Prinsessa Ruususen tuoreutettu versio ja kipakka komedia Avoin liitto palaavat teatterin ohjelmistoon torstaina 10.9. Maailman ihanin satu Prinsessa Ruusunen nähdään suurella näyttämöllä ja Avoin liitto pienellä näyttämöllä.

Sakari Hokkanen on tuunannut vanhan tutun kansansadun pohjalta tuoreutetun käsikirjoituksen Prinsessa Ruususesta. – Halusin leikitellä nykypäivän ilmiöillä niin tarinallisesti kuin visuaalisesti, kuitenkin vanhan kunnon kansansadun perinteisiä juonenkäänteitä kunnioittaen, käsikirjoittaja-ohjaaja Hokkanen painottaa. Mukana onkin esimerkiksi manga- ja animetyyliä sekä tämän päivän listahittejä. Perinteikästä hahmogalleriaakin on päivitetty muun muassa lisäämällä kosijakandidaattien joukkoon prinssi Chiik Ensimmäinen. Ennen kaikkea kyseessä on vauhdikas, romanttinen, huumoripitoinen ja sopivan jännittävä satunäytelmä, jota voi suositella kaikille yli 5-vuotiaille katsojille. Prinsessa Ruususen roolissa nähdään Anne-Mari Alaspää. Prinsessa Ruususen ensi-ilta oli maaliskuussa ja sen näki lähes 5900 isoa ja pientä silmäparia. Syyskauden viimeinen esitys on lauantaina 5.12.

Ohjaus ja käsikirjoitus Sakari Hokkanen (vier.), lavastus Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, koreografia Terhi Kuokkanen (vier.), valo- ja videosuunnittelu Tuukka Toijanniemi, äänisuunnittelu Anna Moriwaki (vier.), ja kampauksien sekä maskeerauksen suunnittelu Minttu Minkkinen.
Prinsessa Ruususena nähdään Anne-Mari Alaspää ja muissa rooleissa Miikka Tuominen, Hannu Lintukoski, Marjo Vihavainen, Piia Mannisenmäki, Jouni Innilä, Hannu Hiltunen, Jorma Böök, Jukka-Pekka Mikkonen, Raisa Vattulainen, Saara Jokiaho, Hanna Liinoja, Jouni Salo ja Maritta Viitamäki.

Kestääkö parisuhde molemminpuolisen vapauden? Tähän kysymykseen etsitään vastausta Avoin liitto -komediassa

Avoin liitto sai ensi-iltansa maaliskuussa pienellä näyttämöllä. Esityksen ohjaa Iiristiina Varilo ja pariskuntana sanan säilää iskevät Anneli Karppinen ja Joni Leponiemi.
Mitä tapahtuu kun avoimessa liitossa molemmat puolisot saavat huseerata kuten haluavat. – On kiinnostava kysymys, kestääkö parisuhde molemminpuolisen vapauden. Monet liitot kestävät kyllä syrjähypyt, jos petetty on uskollinen ja sietää tilannetta itsensä kustannuksella. Tällöin suhde ei kuitenkaan ole tasa-arvoinen eli todellinen avoin liitto. Onko sellainen ylipäänsä mahdollinen? Rakkaitaan on vaikea jakaa, ohjaaja Iiristiina Varilo pohtii. Näyttämöllä sanan säilää heiluttavat Anneli Karppinen ja Joni Leponiemi. Keväällä täysille saleille esitetty kipakka komedia jatkaa pienen puolen ohjelmistossa vielä syyskauden ajan.

Käsikirjoitus Dario Fo ja Franca Rame, ohjaus ja sovitus Iiristiina Varilo (vier.), lavastus Karmo Mende, puvut Tuovi Räisänen, äänet Mika Filpus ja valot Asko Konttinen. Aviovaimona nähdään Anneli Karppinen ja aviomiehenä Joni Leponiemi.

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Anssi Valtonen, p. 040 700 2849, markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810 ja tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293

Prinsessa Ruusunen
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/prinsessaruusunen

Valokuvia: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#prinsessaruusunen

Avoin liitto
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/avoinliitto

Valokuvia: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#avoinliitto

7.9.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje