Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Edustajaksi Jyväskylän nuorisovaltuustoon kaudelle 2015-2016?

Edustajaksi Jyväskylän nuorisovaltuustoon kaudelle 2015-2016?

Jyväskylän nuorisovaltuusto kaudelle 2015-2016 valitaan 1.10. klo 12-16 pidettävässä Huippukokouksessa. Huippukokous pidetään Jyväskylän kaupungintalolla osoitteessa Vapaudenkatu 32. Uuteen nuorisovaltuustoon valitaan yhteensä 45 jyväskyläläistä 13–20 -vuotiasta edustajaa. Koulut ja nuorisotilat ilmoittavat omat edustajansa 24.9. mennessä. Lisäksi viidelle vapaalle paikalle kenellä tahansa 13–20-vuotiaalla jyväskyläläisellä vaikuttamisesta kiinnostuneella nuorella on mahdollisuus asettua ehdolle. Ehdokkaat voivat ilmoittautua etukäteen osoitteessa nuva@jkl.fi tai paikan päällä Huippukokouksessa. Nuorisovaltuusto äänestää Huippukokouksessa valtuutetut viidelle vapaalle paikalle.

–Nuorisovaltuuston eli nuvan toimintaan kannattaa tulla mukaan, jos olet kiinnostunut toimimaan nuorten hyvinvoinnin kehittämiseksi tai haaveilet jopa urasta vaikuttajana tai poliitikkona, kannustaa nykyisen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Emilia Haapanen.

Nuorisovaltuusto on 13–20 -vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuorisovaltuuston tehtävänä on lisätä ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtia että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimia sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä.

–Nuva on yhteiskunnallisesti opettavainen harrastus, josta syntyviä verkostoja on ilo hyödyntää vielä vuosia myöhemmin. Nuorisovaltuutettuna oppii myös ihan uudenlaisia asioita omista oikeuksista ja velvollisuuksista sekä tiedostamaan Jyväskylässä tarjottavien palveluiden monipuolisuuden ja mahdollisuudet, toteaa Emilia Haapanen.

Nuorisovaltuusto on Jyväskylän kaupunginhallituksen alainen toimikunta ja sen käytännön ohjauksesta vastaa nuorisopalvelut.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Emilia Haapanen, nuorisovaltuusto, p. 014 266 4240
tiedottaja Emilia Gråsten, nuorisovaltuusto, p. 014 266 7515
koordinaattori - osallisuuskasvatus Eeva Mäntylä, nuorisopalvelut, p. 014 266 4230
www.jyvaskyla.fi/nuva

7.9.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje