Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Celia yhteistyöhön äänikirjojen saatavuuden parantamiseksi

Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Celia yhteistyöhön äänikirjojen saatavuuden parantamiseksi

Jyväskylän kaupunginkirjasto ja valtion erikoiskirjasto Celia aloittavat yhteistyön äänikirjojen saatavuuden parantamiseksi. Yhteistyö mahdollistaa lukemisesteisen henkilön rekisteröimisen Celian asiakkaaksi kaupunginkirjaston toimipisteissä lukuun ottamatta Vesangan ja Lohikosken kirjastoja. Asiakkaan ei tarvitse esittää rekisteröinnin yhteydessä lääkärintodistusta todentaakseen sairauden tai vamman aiheuttaman lukemisesteen, vaan suullinen ilmoitus riittää.

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Lukemiseste voi liittyä esimerkiksi lukivaikeuteen, näkövammaan, vanhuuden heikentyneeseen näköön, lihas- tai nivelsairauteen tai muuhun vastaavaan syyhyn. Celia tuottaa ja välittää kirjalli-suutta saavutettavassa muodossa esimerkiksi ääni- ja pistekirjoina sekä elektronisina kirjoina. Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on täysin maksutonta.

Celia-tietoiskut pääkirjastossa ja Vaajakosken aluekirjastossa

Jyväskylän pääkirjaston ala-aulassa (Vapaudenkatu 39–41) järjestetään Kirjasto kaikille -tilaisuus tiistaina 8.9. klo 14–18, jolloin asiakkaat saavat lisätietoa Celian palveluista. Samana päivänä Vaajakosken aluekirjastossa (Urheilutie 36 B, Jyväskylä) järjestetään vastaava tilaisuus klo 10–13. Vaajakosken kirjastossa pidetään myös toinen tietoiskupäivä Celian palveluista 7.10. klo 10–13.

Kirjasto kaikille -tilaisuuksissa kriteerit täyttävät asiakkaat rekisteröidään halutessaan Celian verkko-palvelun käyttäjiksi. Tätä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä toimiva sähköpostiosoite. Celia lähettää verkkopalvelutunnukset turvapostina asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Celian verkkopalvelussa laaja kattaus kauno- ja tietokirjallisuutta

Verkkopalvelutunnuksilla asiakas voi kuunnella Celian äänikirjoja verkossa suoratoistona tai ladata niitä omalle laitteelleen. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa. Verkkopalvelutun-nukset saanut henkilö on myös oikeutettu lainaamaan Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä olevia Celian fyysisiä levyjä omalla kirjastokortillaan.

Lisätietoja:
Marika Peura, vastaava kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakir-jasto, p. 014 266 4132, etunimi.sukunimi@jkl.fi

www.jkl.fi/kirjasto
http://www.celia.fi/

7.9.2015Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje