Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Koko perheen tapahtumapäivä huipentuu SO III:n visuaaliseen konserttiin Jyväskylän taidemuseossa lauantaina 12.9.

Koko perheen tapahtumapäivä huipentuu SO III:n visuaaliseen konserttiin Jyväskylän taidemuseossa lauantaina 12.9.

Tapahtumapäivänä hyvästellään Veikko Hirvimäen sudet sekä jänikset Hannu Castrénin opastuksella, tehdään työpajassa riemukas hahmo ja nautitaan trio SO III:n konsertista. Veikko Hirvimäen sekä hänen puolisonsa Françoise Jaquet’n näyttelyt päättyvät 13.9., joten on aika viettää yhdessä mukavat päättäjäiset.

Lauantaina 12.9. klo 13–17
Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy

Ohjelma sopii kaikenikäisille ja museoon on aukioloajan klo 11–18 vapaa pääsy.


Veikko Hirvimäki, Ulvoo, 2013, kuva Jussi Tiainen

klo 13–16 Riemukkaiden hahmojen työpaja
Lapsille ja lapsenmielisille on pystytetty työpaja, jossa tehdään kaikenmaailman hahmoja kaikenlaisesta materiaalista kuten tietokoneen osista, puusta ja kivestä sekä paperimassoista artesaani Outi Ramulan ohjauksessa.

klo 15–16 Hannu Castrénin näyttelyopastus
Sudet ulvovat, hirvikuningas puhkeaa kukkaan, jänikset tulevat ja menevät, moniosaisissa installaatioissa on katseltavaa ja ihmeteltävää. Nykytaiteen asiantuntijan, kuvataiteilija ja kuvataidekriitikko Hannu Castrénin opastuksella sukelletaan petäjäveteläissyntyisen, Sveitsin Ballaiques’ssa yli kaksikymmentä vuotta asuneen kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen veistosten maailmaan, jossa on aistittavissa tuulahduksia suomalaisuuden juurilta, ajalta, jolloin ihminen oli osa luontoa.

klo 16–17 SO III: Televisio aina päällä visuaalinen konsertti
Päivä huipentuu visuaaliseen konserttiin. Tunnin kestävässä esityksessä lauluäänien, viisikielisen viulun, lyömäsoitinten ja live-elektroniikan sointikudokset ovat vuoroon täyteläisiä, vuoroon hauraita. Erityislaatuisen instrumentaation ja improvisoinnin ansiosta musiikki hengittää, keskustelee ja kuuntelee. Musiikkia kuvittavat animaatiot, joita yhtye on työstänyt kuluneen kesän ajan. SO III -triossa soittavat Suvi Oskala (viisikielinen viulu ja laulu), Oskari Lehtonen (lyömäsoittimet ja laulu) sekä Teemu Korpipää (live-elektroniikka).

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, leena.lokka(a)jkl.fi

3.9.2015Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje