Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin toimijat mukana 3.-5.9. Veikkauksen 75-vuotisjuhlahumussa #oletvoittaja -kansanjuhlassa ympäri Jyväskylää

Jyväskylän kaupungin toimijat mukana 3.-5.9. Veikkauksen 75-vuotisjuhlahumussa #oletvoittaja -kansanjuhlassa ympäri Jyväskylää

Veikkaus järjestää 75-juhlavuoden päätapahtuman Jyväskylässä 3.-5.9. #oletvoittaja -tapahtuma valtaa kolmen päivän ajaksi Jyväskylän. Kaupunki pursuaa eri toimijoiden järjestämiä tapahtumia, Jyväskylän kaupungin tempauksia ja Veikkauksen yllätyksiä kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville. Syntymäpäiväkekkereillä tärkeässä roolissa ovat erityisesti paikalliset seurat, joukkueet ja ryhmät, jotka ovat saaneet tukea toimintaansa Veikkauksen tuotosta. Juhlat huipentuvat lauantain kävelykatutapahtumaan.

Miksi #oletvoittaja Jyväskylässä?

Jyväskylä valikoitui #oletvoittaja -tapahtuman päänäyttämöksi, koska kaupunki on erityisen aktiivinen kulttuurin, liikunnan, tieteen ja taiteen kaupunki. Tätä kautta Jyväskylän seudulta löytyy myös vahva keskittymä veikkausvoittovaroja saavia toimijoita ja kohteita. Tänäkin vuonna tuensaajien listalta löytyy pitkälti yli sata toimijaa ja vähintään parisataa Jyväskylän yliopiston tutkimushanketta. Lista tukea saaneista löytyy Veikkauksen sivuilta täältä.

- Veikkauksen pelien pelaajilta valtion kassan kautta tulevat eurot ovat edistäneet merkittävästi Jyväskylässä monia julkisia hankkeita ja avustaneet järjestöjä arvokkaassa työssä asukkaiden hyvinvoinnin eteen taiteen, tieteen, nuorisotyön ja liikunnan saralla. Jyväskylän kaupunki on iloinen, että saa olla mukana Veikkauksen 75-vuotisjuhlissa kansanjuhlan pääpaikkana. #oletvoittaja –tapahtuman toimijat edustavat vain pientä osaa kaikesta siitä mitä Jyväskylän seutu tarjoaa, mutta mukaan on valikoitunut monipuolinen kattaus aktiivisia, asukkaiden hyvinvoinnin eteen paljon töitä tekeviä toimijoita, iloitsee Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Veikkaus haluaa 75-juhlavuotenaan tuoda entistä näkyvämmäksi sen, mitä kaikkea hyvää Veikkauksen pelien tuotolla saadaan aikaan. 75 vuoden aikana Veikkauksen peleistä on kertynyt yli 15,6 miljardia euroa suomalaiselle taiteelle, tieteelle, nuorisotyölle ja liikunnalle.

Poimintoja #oletvoittaja –tapahtuman ohjelmasta:

3.9. Tommi Evilä vihkii käyttöön Keljonkankaan uuden lähiliikuntapaikan, illalla Lutakossa ilmainen lastenkonsertti ja kaupunginteatterilla Jekyll & Hyde edulliseen ennakkohintaan

Keljonkankaan asukkaat ovat juuri saaneet yhden maan monipuolisimmista lähiliikuntapaikoista, jonka rakentamisrahoituksesta yli puolet on tullut Veikkauksen pelien tuotosta. Pituushypyn suomenennätysmies Tommi Evilä vihkii liikuntapaikan asukkaiden käyttöön iltapäivällä ja opastusta skeittauksen saloihin tarjoavat ammattiskeittarit Nikolai Alin ja Petrus Marttila. Tapahtuma-aika klo 15-18 ja lähiliikuntapaikan osoite Keljonkankaalla on Soratie 9, 40530 Jyväskylä.

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit esiintyy Tanssisali Lutakossa, Lutakonaukio 3. klo 18.00. #oletvoittaja -konsertti on osa Jyväskylän kulttuuripalvelujen Lasten Lysti kulttuurisyksyä ja sinne on vapaa pääsy!

#oletvoittaja -tapahtumassa ehtii ensimmäisten joukossa myös katsomaan Jyväskylän kaupunginteatterin syksyn musikaaliuutuuden edulliseen ennakkohintaan. Jekyll & Hyde –musikaalin ennakkoesitys alkaa klo 19, liput 25 € teatterin lippukassalta.

4.9. aamulla kurkistus Sinfonian kulisseihin, Minnansalilla senioreiden terveysliikunta-aamupäivä ja illalla AaltoAlvari täyttyy taiteesta ja olympiatähdistä

Aamulla 10 nopeinta pääsee kurkistamaan Jyväskylä Sinfonian kulisseihin ylikapellimestari Ville Matvejeffin johdolla! noin 1,5 tuntia kestävä tilaisuus alkaa kello 9.30. Paikkoja voi kysellä 3.9. klo 14 asti numerosta p. 014 266 4166 tai osoitteesta kirsti.tuuri(a)jkl.fi

Vanhemmalle väelle tarkoitettu terveysliikuntapäivä 4.9. klo 10.00-14.00 pääkirjaston Minnansalissa Vapaudenkatu 39-41 tarjoaa muun muassa lavatanssijumppaa, mittauspisteitä ja terveysluentoja. Järjestelyissä mukana Jyväskylän liikuntapalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto sekä perusturvapalvelut.

Eikä perjantai ole ihan normi-ilta AaltoAlvarissakaan. Tarjolla on klo 16.00-20.00 muun muassa vesiaiheista taidetta, uimahallikonserttia ja hetkiä olympiatähtien kanssa. Sisujengin melojat tutustuttavat ihmisiä kajakkimelonnan saloihin. Esittelyssä myös syksyn ohjatun liikunnan palvelut kuten AaltoSumba ja vesijumpat. AaltoAlvarin ja Wellamoon pääsee kaksi yhden hinnalla tapahtumapäivien ajan torstaista sunnuntaihin 3.-6.9. Edun voi käyttää näyttämällä Veikkaus-korttia sisäänkäynnillä.

4.-5.9. Veturitalleilla yhdistyvät pelaaminen, huippu-urheilu ja nuorisotyö

Pelaaminen on nykyään valtavassa kasvussa niin nuorisotyön välineenä kuin huippu-urheiluna. Veturitalleilla voi kokea, miltä elektronisen urheilun huipputurnaus näyttää ja tuntuu. Perjantaina 4.9. pelataan Tekken Tag Tournament 2 –peliturnaus. Lisäksi tarjolla on tiukka paneelikeskustelu e-urheilusta. Monella vanhemmalla on varmasti lastensa pelaamiseen liittyviä kysymyksiä, illan keskustelu on loistava mahdollisuus päästä kärryille pelien maailmaan. Keskustelussa on mukana suomalaisen ammattipelaajan isä Markku Sotala, jolla on pelaamisen ja kasvattamisen yhdistämisestä omakohtaisia kokemuksia. Mukana keskustelussa ovat myös Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste, pelikasvatuksen tutkija Mikko Meriläinen, ja Veikkauksen pelinkehittäjä Mikko Heilala. Paneelikeskustelua vetää urheilutoimittaja Riku Riihilahti.

Lauantaina 5.9. tapahtuma huipentuu StarCraft II -peliturnaukseen, jossa kuusi Suomen tämän hetken kärkipelaajaa ottelevat palkintopotista. Mukana ovat Vesa “Welmu” Hovinen, Samuli “elfi” Sihvonen, Joona “Serral” Sotala, Wenlei “ZhuGeLiang” Dai, Samuli “Fuzer” Romppanen ja Eetu “Calt” Laustela. StarCraft II -turnausta voi seurata paikan päällä katsomosta ja suorana VeikkausTV:ssä. Turnaus on myös Veikkauksen pelikohteena. Tapahtuma järjestetään Veikkauksen, Suomen Elektronisen Urheilun Liiton sekä Jyväskylän Nuorisopalveluiden yhteistyönä. Sekä SEUL:a että Nuorisopalveluiden toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotosta vuosittain.

Veturitalleilla järjestetään samaan aikaan myös PlayHard Vol 2. -tapahtuma, jossa paikalle tulevat pääsevät kokeilemaan uusia konsoleja ja pelejä. #GameONjkl-pelitoiminta on osa nuorisopalveluiden nuorisotyötä. Hankkeen tarkoituksena on järjestää nuorten kanssa pelitoimintaa ja -kasvatusta Jyväskylän kaupungin nuorisotiloille. Lisäksi hankkeen puitteissa järjestetään mediakasvatusaiheisia vanhempainiltoja.
Veturitallien pelitapahtumiin on vapaa pääsy.

5.9. Kävelykadulla liikunnan, tieteen, taiteen ja nuorisotyön festarit

Tapahtumaviikko huipentuu lauantaina 5.9. Kauppakadun kävelykadulla järjestettävään juhlaan. Jyväskyläläisiä saapuu viihdyttämään Tanssii tähtien kanssa –ohjelmasta tuttu Sami Pitkämön orkesteri solistinaan Johanna Försti ja kello 16 Kompassilla esiintyy Egotrippi. Kello 11 alkaen kävelykadulla voi osallistua vaikka pyöräilyn taitorataan, harjoitella kärkipotkuja Futispisteellä tai käydä seuraamassa tiedeshowta Heurekan Pop-Up-teltassa. Kaikkiaan ohjelmaa on mukana järjestämässä parisenkymmentä paikallista seuraa, yhdistystä ja muuta toimijaa.

Jyväskylän kaupungin toimijoista mukana viikon tapahtumissa ovat liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän kaupunginteatteri, kulttuuripalvelut, Käsityön museo ja kansalaisopisto, jotka kaikki ovat myös Veikkauksen tuensaajia.

Tarkempia tietoja 75-juhlavuoden #oletvoittaja tapahtumasta ja aikatauluista www.veikkaus.fi/oletvoittajajyvaskyla –sivustolta.

Lisätiedot:
- Jyväskylän kaupunki, sivistyksen toimiala, viestintäpäällikkö Antti Laukkarinen, p 014 266 4011, antti.laukkarinen(a)jkl.fi
- Veikkaus, viestinnän kehityspäällikkö Riitta Nissi. p. 040 776 1459, riitta.nissi(a)veikkaus.fi

2.9.2015Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje