Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Palveluopas Perhekompassi toimii jyväskyläläisille lapsiperheille polkuna palveluihin

Palveluopas Perhekompassi toimii jyväskyläläisille lapsiperheille polkuna palveluihin

Perhekompassin logo, suunnittelija Juho JäppinenOvatko palvelut välillä hukassa? Etkö tiedä mihin ottaisit yhteyttä, kun tarvitset hoitoa tai tukea elämäntilanteeseesi? Tai etsitkö toimintaa? Nyt avattu internetistä löytyvä palveluopas, Perhekompassi johdattaa jyväskyläläiset lapsiperheet palvelujen ja toiminnan pariin osoitteessa www.jyvaskyla.fi/perhekompassi.

Perhekompassi on jaettu aihekokonaisuuksiin ja kysymyksiin, jotka johdattavat etsijän tiedon polulle. Perhekompassi neuvoo esimerkiksi, mistä saa neuvoja lapsen unipulmiin, mistä löytää tukea vanhemmuuteen ja kasvatukseen tai mistä tietoa asumisesta nuoren suunnitellessa muuttoa pois kotoa.

Perhekompassi täydentyy yhteistyössä käyttäjien kanssa

Perhekompassi ei ole vielä valmis, vaan sitä täydennetään saatujen ideoiden ja palautteiden myötä.
– Toivomme, että perheet ja muut Perhekompassia käyttävät ehdottaisivat sivuille sopivia linkkejä ja antaisivat palautetta, jotta palveluopas kehittyisi edelleen, palvelujohtaja Päivi Kalilainen Jyväskylän kaupungilta kertoo.

Palveluopas on vastaus arjen tarpeeseen

Tarve ja idea sähköisestä palveluoppaasta lapsiperheille syntyi perhekeskusverkostoissa. Jyväskylässä toimii viidellä asuinalueella perhekeskusverkostoja. Verkostotapaamisissa kohtaavat kunkin asuinalueen lapsiperheiden palveluja ja toimintaa tarjoavat kaupungin eri palveluiden, seurakunnan, yritysten, järjestöjen ja asukkaiden edustajat.

– Alueilla on paljon erilaisia palveluja ja toimintaa. Halusimme koota niitä yhteen, jotta sekä asukkaat että heidän kanssaan työtä tekevät löytävät tiedot helpommin, selvittää yksi verkostoa koordinoiva työntekijä, palveluesimies Sari Paananen.

– Esimerkiksi terveydenhoitajat voivat ohjata perheitä hyödyntämään Perhekompassia, kertoo osastonhoitaja Hannele Virenius Palokan neuvolasta.
Perhekompassiin päivitetään myös tietoa perhekeskusverkostoista sekä infoa verkostotapaamista, joihin lapsiperheet ovat tervetulleita mukaan.

Perhekeskusverkostot kokoavat asuinalueilla lapsiperhetoimijoita yhteen

Perhekeskusverkostoja toimii tällä hetkellä Tikkakoskella, Keltinmäessä, Keljonkankaalla, Huhtasuolla ja Säynätsalossa. Tänä vuonna on tarkoitus käynnistää verkostotoiminta myös Kortepohjassa ja Vaajakoskella.

Perhekeskusverkoston tavoitteena on koota alueen lapsiperhetoimijjoita yhteen, yhdistää voimia ja osaamista, tukea lapsiperheitä, kuulla asukkaan ääntä ja tuottaa tarpeiden mukaisia palveluita.

Perhekompassin kokoamisesta on vastannut työryhmä, jossa on edustajat Jyväskylän kaupungin neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta, perheneuvolasta, varhaisen tuen palveluista, varhaiskasvatuspalveluista, MLL:n Järvi-Suomen piiristä sekä Jyväskylän seurakunnasta. Asuminen -sivulla olevan Kun nuori suunnittelee muuttoa pois kotoa ja itsenäistä asumista -materiaalin on koonnut Jyväskylän Nuorten asumisen toimijat.

www.jyvaskyla.fi/perhekompassi

Lisätietoja:

palvelujohtaja Päivi Kalilainen, p. 014 266 3600, Jyväskylän kaupunki, perheiden ennaltaehkäisevät sosiaali- ja terveyspalvelut
palvelupäällikkö Virve Hongisto, p. 014 266 1377, Jyväskylän kaupunki, perheneuvola
palveluesimies Sari Paananen, p. 014 266 3502, Jyväskylän kaupunki, varhaisen tuen palvelut
osastonhoitaja Hannele Virenius, p. 014 266 2198, JYTE, Palokan neuvola

1.9.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje