Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Ohjaamo käynnistyy 1.9. – neuvontaa ja ohjausta nuorille alkuun tiistaisin ja keskiviikkoisin ilman ajanvarausta

Jyväskylän Ohjaamo käynnistyy 1.9. – neuvontaa ja ohjausta nuorille alkuun tiistaisin ja keskiviikkoisin ilman ajanvarausta

Opiskeluala hukassa, työtä ei löydy ja asioiden hoitaminen tuntuu vaikealta! Jyväskylän Veturitalleilla 1.9. avautuvassa ja asteittain käynnistyvässä Ohjaamo Jyväskylässä autetaan 15–29-vuotiaita nuoria löytämään polkua opintoihin, työelämään ja omaan arkeen.

Ohjaamosta nuori saa neuvontaa ja ohjausta yhdestä osoitteesta eri alojen ammattilaisilta. Ohjaamossa nuoria palvelevat TE-toimiston asiantuntija ja ammatinvalintapsykologi, Kela-neuvoja, sosiaalityöntekijä sekä etsivän työn ja nuorten tieto- ja neuvontatyön ohjaajat.

– Nuoren ei tarvitse tietää mikä virasto tai kuka häntä voi auttaa missäkin asiassa, vaan tulemalla Ohjaamoon, asioita voidaan lähteä selvittämään yhdessä, selvittää hankekoordinaattori Anna-Kaarina Autere Jyväskylän kaupungilta.

Ohjaamo Jyväskylä muotoutuu tarpeiden mukaiseksi

Ohjaamo Jyväskylää kehitetään keväällä käynnistyneessä, kolmivuotisessa hankkeessa ja palvelulle haetaan oikeaa mallia. Ohjaamo on alkuvaiheessa avoinna ilman ajanvarausta tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12–16.
– Halusimme avata Ohjaamon ovet nuorille mahdollisimman nopeasti, vaikka kaikki käytännön yksityiskohdat eivät olekaan vielä selvillä. Muun muassa ajanvarauksen käytännöt selviävät syyskuun aikana, hankekoordinaattori Autere toteaa.

– Ohjaamo elää kokeilu- ja kehittämisvaihetta. Tarkoitus on yhdessä mukana olevien palveluiden ja nuorten kanssa kehittää Jyväskylän tarpeet täyttävä ja toimiva Ohjaamo, projektipäällikkö Anne-Mari Landén, Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä kertoo.

Nuoret ovat Ohjaamon kehittämisessä isossa roolissa. Nuorten Ohjaamon kehittäjäryhmä ideoi palveluja yhdessä toimijoiden kanssa.
– Nuorilla on omiin kokemuksiin pohjautuvaa tietoa siitä, miten asioita voisi parantaa; kuinka palveluiden tulisi toimia, millaista on oikea-aikainen, osallistava ja sujuva palvelu, Autere valottaa.

Ohjaamo Jyväskylä osa valtakunnallista palvelurakenteiden kehittämistyötä

Ohjaamo Jyväskylä on osa valtakunnallista (STM, OKM, TEM) palvelurakenteiden uudistamistyötä. Kolmevuotisen ESR-hankkeen (2015-2017) tavoitteena on luoda pysyvästi ohjauspalvelu, josta nuori saa neuvontaa ja ohjausta yhdestä osoitteesta. Toimintaa kehitetään yhdessä nuorten ja palveluverkoston kanssa. Ohjaamo Jyväskylä -hankkeen päätoteuttajana on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja osatoteuttajana Jyväskylän kaupunki.

Ohjaamo-Jyväskylä
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
avoinna ti ja ke klo 12–16

Nuorten ryhmän seuraava tapaaminen on 10.9. klo 16–18, Veturitalleilla. Uudet nuoret ovat tervetulleita mukaan ryhmään.

www.jyvaskyla.fi/tyollisyyspalvelut/ohjaamo


Lisätietoja:
Hankekoordinaattori Anna-Kaarina Autere, p. 014 266 0799, Jyväskylän kaupunki – Ohjaamo Jyväskylän käynnistymisestä
Projektipäällikkö Anne-Mari Landén, p. 040 341 6396, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä – Ohjaamo Jyväskylä -hankkeesta

31.8.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje