Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Avoimet ovet Ruusupuistossa la 19.9.2015

Avoimet ovet Ruusupuistossa la 19.9.2015
Tervetuloa tutustumaan yliopiston uudisrakennukseen Ruusupuistoon ja kuulemaan alueen historiasta ja nykyisestä toiminnasta!

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen laitoksen uusi rakennus Ruusupuistossa, Keski-Suomen museota ja Alvar Aalto -museota vastapäätä. Kuva: Johanna Puhakka, Keski-Suomen museo

Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9

Klo 11 ja klo 12 rakennuksen esittelykierrokset, johdantopuheenvuoro intendentti Pirjo Vuorinen
Kahvila Uno avoinna klo 10.30-13

Ruusupuistossa toimivat yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos ja avoin yliopisto, joiden tutkimus- ja opetustoimintaan voi tutustua kierroksilla. Rakennuksen pääsuunnittelija oli Sarlotta Narjus (Arkkitehtitoimisto Sarc Oy). Läheisten Alvar Aallon suunnittelemien museorakennusten arkkitehtuuri on otettu uudisrakennuksessa huomioon erityisesti julkisivujen ikkunoiden ja ikkunaympäristöjen muotokielessä.
Ruusupuisto-rakennuksen paikalla oli vuodesta 1926 alkaen Kilpikosken perheen kotitalo ja myöhemmin lisäksi Onni Kilpikosken suksiverstas ja polkupyöräliike.

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon välissä virtaa kesäisin puroallas. Valokuva Maija Holma/Alvar Aalto -museo.Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7

Klo 13, luento, auditorio
Ruusupuisto ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Ruusupuisto Jyväskylän Seminaarinkadun alapäässä on yksi kaupungin vanhimpia puistoja. Sen mielenkiintoisiin vaiheisiin liittyy niin rouva Rosa Enckellin 1800- ja 1900-luvun taitteessa perustama taimi- ja kyökkikasvitarha kuin paikan etsiminen Tieteellisen kirjastolle, kaupungin keskustasta siirretyt pienet käsityöläistalot, Alvar Aallon suunnittelemat upeat museorakennukset ja aivan uusimpana Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennus. Museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen valottaa esityksessään Ruusupuiston tähänastisia vaiheita ja lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Avoimet ovet klo 11-15

Alvar Aalto -museo, Alvar Aallon katu 7

Klo 14 näyttelyn esittely.
Café Alvar avoinna klo 12-17

La dolce Vita – Alvar Aallon kesäparatiiseja -näyttely avaa arkkitehdin näkökulman suomalaisen kesänvieton puitteisiin. Esillä on Aallon perheelleen ja tuttavilleen piirtämiä, uniikkeja kesäasuntoja. Mukana on myös arkkitehtuurikilpailuihin sekä teolliseen tuotantoon suunniteltuja kesähuviloita ja viikonloppumajoja. Viimeistä viikonloppua esillä olevaan näyttelyyn johdattelee museoamanuenssi Mari Murtoniemi.

Avoimet ovet klo 11-15

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopisto
Liisa Harjula
p. 040 805 4403
sp. liisa.harjula(at)jyu.fi

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo
p. 040 550 6099
sp. pirjo.vuorinen(at)jyu.fi

Alvar Aalto -museo
Mirkka Vidgrén
p. 0400 254 708
sp. mirkka.vidgren(at)alvaraalto.fi

Keski-Suomen museo
Tuula Vuolio-Vallenius
p. 040 7167118
sp. tuula.vuolio-vallenius(at)jkl.fi

30.8.2015Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje