Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän varhaiskasvatukselle Tietoteko-palkinto palvelusetelien sähköisten käytänteiden kehittämisestä

Jyväskylän varhaiskasvatukselle Tietoteko-palkinto palvelusetelien sähköisten käytänteiden kehittämisestä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen päivähoidon palvelusetelien sähköinen käsittely ja siihen liittyvät käytänteet on palkittu valtakunnallisessa Tietoteko 2015 –kilpailussa. Jyväskylän varhaiskasvatuksen palvelusetelien sähköisessä käsittelyssä tiedot välittyvät reaaliaikaisesti Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuksen, yksityisten päiväkotien ja Jyväskylän kaupungin taloushallinnon välillä Sateliitti-sovelluksen avulla. Palkinto jaettiin Tieto Oy:n järjestämässä Kumppanuusfoorumissa Jyväskylän Paviljongissa 28.8.

Saumattomasti palvelusetelin hakemuksesta maksatukseen palveluntuottajalle

Jyväskylässä perheillä on mahdollisuus hakea lapselleen hoitopaikkaa joko Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuksen toimipisteistä tai yksityisiltä palveluntuottajilta. Kun perhe on sopinut lapsen varhaiskasvatuksesta yksityisen toimijan kanssa, hakee perhe sähköisesti palveluseteliä Jyväskylän kaupungilta. Tämän jälkeen perhe saa päätöksen oikeudestaan palveluseteliin, toimittaa palvelusetelihakemuksen liitteet Jyväskylän kaupungin taloushallintoon sekä vastaanottaa päätöksen palvelusetelin suuruudesta. Koko toimintaketju hoidetaan sähköisesti Satelliitti-sovelluksen kautta.

Sähköinen prosessi tuo säästöjä kaikille osapuolille

Sähköisestä asioinnista ja palvelusetelien käsittelystä hyötyvät asiakkaat, yksityiset päiväkodit ja Jyväskylän kaupunki.

Asiakkaille sähköinen asiointi on helppoa ja vaivatonta. Asiat voi hoitaa netin kautta silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Jo nyt osa yksityisistä päiväkodeista on ottanut käyttöön myös sähköisen päivähoitohakemuksen.

–Tavoitteena on, että lähivuosina yksityisen ja kunnallisen varhaiskasvatuksen kaikki palvelut haettaisiin sähköisellä hakemuksella samasta järjestelmästä, kertoo palvelupäällikkö Tuija Pajunen, Jyväskylän varhaiskasvatuksesta.

Yksityinen varhaiskasvatuksen palveluntarjonta on lisääntynyt Jyväskylässä viime vuosina. Sähköinen tiedonkulku on keskeinen osa laajan yhteistyöverkoston kanssa tehtävää sujuvaa yhteistyötä.

Jyväskylän kaupungille työvaiheiden sähköistäminen on tuonut säästöjä palvelusetelien käsittelyyn tarvittavien henkilöstöresurssien mitoituksen osalta. Lisäksi tiedonkulku kaikkien osapuolien välillä on nopeutunut ja verkkolaskujen myötä laskutuksen oikeellisuus parantunut ja käsittely nopeutunut.

–Käyttöönoton jälkeen reaaliaikainen talouden seuranta on parantunut ja siten myös hoitopaikkojen tarpeen ennustettavuus on tarkentunut, kertoo Tuija Pajunen.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Tuija Pajunen, varhaiskasvatuspalvelut, p. 014 266 3318

28.8.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje