Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Remontoitu Jyväskylän Huhtasuon lähikirjasto avautuu asiakkaille 1.9.

Remontoitu Jyväskylän Huhtasuon lähikirjasto avautuu asiakkaille 1.9.

Jyväskylän Huhtasuon lähikirjaston remontti on valmistunut ja kirjasto avataan asiakkaille tiistaina 1. syyskuuta klo 13.00. Kirjaston kalustus on avaamispäivänä hieman keskeneräinen, mutta se ei haittaa asiakkaiden kirjastossa asiointia. Kalustus valmistuu lopullisesti syyskuun alkupuolella.

– Lähikirjaston avaamista odotetaan kovasti. Päätimme, ettemme muuta ilmoitettua avaamispäivää keskeneräisen kalustuksen vuoksi, vaan tulemme toimeen pienin väliaikaisratkaisuin parin viikon ajan, kunnes kaikki kalusteet ovat paikoillaan. Kirjaston sisustukseen on haettu värikkyyttä, ja kalusteita on hankittu uusina ja kierrätettyinä. Olemme saaneet hyväkuntoisia kirjahyllyjä ja lehtilukusalin kalusteita Tikkakosken lähikirjastosta. Muut kalusteet ovat aivan uusia, kirjastonjohtaja Tuija Venäläinen kertoo.

Lähikirjastossa on valmistauduttu nuorten ja lasten tuloon

– Tänä vuonna Huhtasuon lähikirjaston painopiste kirjahankinnoissa on ollut lasten ja nuorten kirjallisuudessa. Kirjaston naapurissa on aloittanut toimintansa uusi Huhtasuon yhtenäiskoulu, jonka palveluun hankintojen keskittäminen on tähdännyt. Tarkoituksemme on jatkaa jo entuudestaan tiivistä koulun ja kirjaston yhteistyötä. Meillä on paljon myös eri-ikäisiä aikuisasiakkaita ja palvelemme tietysti myös heitä tarjoamalla erilaisia aineistoja ja tapahtumia, Venäläinen korostaa.

Samassa rakennuksessa kirjaston kanssa sijaitsevan nuorisotila Perttulan remontti jatkuu vielä. Remontin jälkeen nuoret saavat oman sisäänkäynnin terveysaseman pihan puolelta.

Huhtasuon lähikirjasto on nyt myös liikuntavälineiden lainauspiste

Huhtasuon lähikirjastossa on lainattavissa liikuntavälineitä viikolta 37 lähtien. Lainaustoiminta on tullut mahdolliseksi Lähiliikunnan palveluketjun kehittäminen Huhtasuolla -pilottihankkeen ansiosta. Hanketta on rahoittanut Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -ohjelma. Liikuntavälineet ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen omistuksessa. Lainaustoimintaa on toistaiseksi vain Huhtasuon kirjastossa.

- Tarkoituksemme on antaa kaikille mahdollisuus tutustua liikkumista tukeviin välineisiin ja kokeilla, miten ne sopivat omaan liikkumiseen. Lainaushyllyssä on runsaat viisikymmentä liikuntavälinettä: mm. kahvakuulia, gymstickeja, sykemittareita, tasapainolautoja ja käsipainoja. Talviliikuntakautena lainattavissa on myös muutamat parit luistimia ja lumikenkiä, hankekoordinaattori Leena Toivonen kertoo.

Välinehyllyssä olevasta luettelosta voi tarkastaa, mitä liikuntavälineitä on lainattavissa. Lainaus tehdään kirjastokortilla lainaustiskillä.

Huhtasuon lähikirjaston virallista avajaisjuhlaa vietetään maanantaina 14.9. klo 13.00 alkaen, jolloin suuri yleisö on tervetullut tutustumaan remontoituun kirjastoon. Silloin myös Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen hankekoordinaattori Leena Toivonen on esittelemässä liikuntavälinevalikoimaa ja lainauspisteen toimintaa.

Lisätietoja:

Tuija Venäläinen, kirjastonjohtaja, Vaajakosken, Huhtasuon ja Lohikosken kirjastot, p. 014 266 4143

Leena Toivonen, hankekoordinaattori, Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut, p. 014 266 8881

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@jkl.fi

27.8.2015Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje