Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kansalaisen sähköinen ajanvaraus käyttöön Jyväskylässä Kyllön terveysasemalla 1.9.2015 - ajan sairaanhoitajalle voi varata netissä

Kansalaisen sähköinen ajanvaraus käyttöön Jyväskylässä Kyllön terveysasemalla 1.9.2015

- ajan sairaanhoitajalle voi varata netissä

Syyskuun alusta alkaen Kyllön avosairaanhoidon sairaanhoitajan vastaanotoille voi varata ajan sähköisesti.

Sähköistä ajanvarasta kokeillaan pilottina ensin Kyllön terveysasemalla ja syksyn aikana sähköinen ajanvaraus on tarkoitus saada käyttöön kaikille Jyten terveysasemille. Sähköinen asiointipalvelu on nimeltään OmaHyvis, jonne pääsee kirjautumaan osoitteessa www.hyvis.fi/keskisuomi/fi.

E-ajan varaaminen netissä vaatii pankkitunnistautumisen tai mobiilivarmenteen. Vanhemmat voivat varata ajan myös alle 12-vuotiaalle lapselleen omilla pankkitunnuksillaan. Sähköinen ajanvaraus mahdollistaa e-aikojen varaamisen, siirtämisen ja peruuttamisen itse Hyvis-portaalissa. Esteen sattuessa varattu aika tulisi perua 24 tuntia ennen hoitoaikaa, jotta vastaanottoajat saadaan tehokkaasti eteenpäin niitä tarvitseville. Aikoja voi olla varattuna ainoastaan yksi kerrallaan.


Osa rokotuksista hankittava reseptillä ennen vastaanotolle tulemista

E-aikoja on mahdollista varata rokotuksia, ompeleiden/hakasten poistoa sekä sairasloma/hoitolomatodistuksia varten. Sähköisesti varattavien e-aikojen pituus on 15 minuuttia. Aika varataan sairaanhoitajan vastaanotolle, joka ei välttämättä ole oman alueen sairaanhoitaja.

Tetanus, polio ja MPR-rokotuksia varten ei tarvitse hankkia reseptiä, vaan kyseiset rokotteet saa vastaanotolta. Muita rokotuksia varten tulee täyttää yhteydenottolomake OmaHyviksessä ja kertoa minkä rokotteen tarvitsee. Reseptin saamisen jälkeen rokotusajan voi varata sähköisesti.

Sähköisen ajanvarauksen toivotaan helpottavan ajanvarausta sekä vähentävän puheluiden määrää terveysasemilla. Uudesta palvelusta ja sen toiminnasta kerätään palautetta syksyn aikana.

Tietoa kansalaisen sähköisestä ajanvarauksesta: www.jyvaskyla.fi/terveys/ajanvaraus

Lisätietoja: osastonhoitaja Katrianna Rantanen, p. 014 266 2028

24.8.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje