Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taideapteekki tarjoaa ikäihmisille monipuolisen kulttuurisyksyn

Taideapteekki tarjoaa ikäihmisille monipuolisen kulttuurisyksyn

Ikääntyneille suunnatun Taideapteekin syyskauden ohjelma on valmistunut ja toiminta käynnistyy elokuun lopussa. Esityksistä suurin osa järjestetään päiväkeskuksissa, joihin kaikki ikääntyneet ovat tervetulleita.

Suositun konserttitarjonnan lisäksi ohjelmassa on teatteria, draamaa ja tanssia. – Tänäkin syksynä päiväkeskusten suosituimmaksi valinnaksi osoittautui musiikki ja niinpä ohjelmassa on runsaasti konsertteja, kertoo Taideapteekin tuottaja Terho Valkonen Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluista. – Konserttien teemat vaihtelevat yhteislauluista klassiseen kitaramusiikkiin ja isänpäivän konsertista joulun ajan musiikkiin, luonnehtii Valkonen konserttien sisältöjä.

Työpajoista elämyksiä

Taideapteekista löytyy myös työpajoja. Syksyn aikana askarrellaan taidekortteja, perehdytään muotovalokuvaukseen, katsellaan luontokuvia ja matkataan mielikuvarentoutuksen avulla muistojen maisemiin. – Ohjelmasta löytyy myös mielenkiintoinen, aisteja herättelevä kokemuksellinen matka, jossa elämyksiä siivittävät äänet, värit ja liike. Tanssiin liittyvissä työpajoissa haetaan virikettä niin mielelle kuin keholle ja monipuolista virkistystä on tarjolla myös silloin, kun syksyn aikana pistetään muutaman kerran jalalla koreasti tanssimusiikin tahdissa, Terho Valkonen vinkkaa.

Taideapteekki-esite kokoaa ikäihmisten kulttuuriohjelman

Taideapteekin juuri ilmestyneen esitteen jakelupaikkoja ovat mm. päiväkeskukset, kirjastot, yhteispalvelupisteet, terveysasemat ja kulttuurikohteet Jyväskylässä. Päiväkeskusten kulttuuritarjonta on kaikille avointa ja tilaisuuksiin on vapaa ja esteetön pääsy. Taideapteekin ohjelmistoon kuuluvat myös avoimet Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet ja Kino Hopean elokuvaesitykset Minnansalissa sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa toteutettava kulttuuriohjelma, joka on suunnattu osastojen asukkaille ja heidän omaisilleen.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen ja vanhuspalvelujen tarjoaman ohjelman lisäksi Taideapteekki-esitteestä löytyy myös muiden toimijoiden, mm. kansalaisopiston, kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin, museoiden ja Jyväskylä Sinfonian kulttuuritarjonta ikäihmisille.

Taideapteekki-esite pdf-muodossa http://jyvaskyla.netpaper.fi/2507
Taideapteekin ohjelma http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/taideapteekki/ohjelma

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

19.8.2015Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje