Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Oman äidinkielen opetuksen ryhmät käynnistyvät tällä viikolla

Oman äidinkielen opetuksen ryhmät käynnistyvät tällä viikolla

Jyväskylän perusopetuksen oman äidinkielen opetuksen ryhmät käynnistyvät tällä viikolla. Opetukseen on ilmoittautunut tällä hetkellä 420 oppilaista ja opetusta annetaan 21 kielellä. Ryhmiä on 55 ja pääosa niistä kokoontuu Puistokadun päiväkotikoululla. Suurimmat kieliryhmät ovat venäjä, englanti, persia, kinyaruanda, saksa ja arabia.

Tarkemmat opetustuntien ajankohdat, ryhmän kokoontumispaikat ja opettajien yhteystiedot löytyvät osoitteesta: http://peda.net/veraja/jyvaskyla/omakieli/ryhmat.

Oman äidinkielen opetus on tarkoitettu oppilaille, jotka puhuvat äidinkielenään tai sen rinnalla muuta kuin suomen kieltä. Opetukseen osallistuvat Suomeen muuttaneet (ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajat), Suomessa syntyneet (toisen sukupolven maahanmuuttajat) tai ulkomailla vanhempien työn vuoksi asuneet ja siellä kielen oppineen oppilaat.

Opetusta annetaan kaksi tuntia viikossa jokaiselle kielelle tehdyn oman opetussuunnitelman mukaisesti kouluilla eri puolilla Jyväskylää. Oman äidinkielen opetukseen osallistunut oppilas saa keväällä arvioinnin opiskelemastaan kielestä.

–Oman äidinkielen oppiminen tukee ensimmäisen polven maahanmuuttajien Suomen oppimista ja kotoutumista. Toisen sukupolven maahanmuuttajilla oman äidinkielen tai kotikielen oppiminen ylläpitää ja tukee toimivaa monikielisyyttä ja kulttuuri-identiteettiä, sanoo opetusta koordinoiva suunnittelija Pia Bärlund perusopetuspalveluista.

Lisätietoja:
suunnittelija Pia Bärlund, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4889

18.8.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje