Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Saarimökeiltä kerättiin elokuussa ennätyssaalis jätettä

Saarimökeiltä kerättiin elokuussa ennätyssaalis jätettä

Elokuun ensimmäisellä viikolla Jyväskylässä järjestetty saarimökkien jätekeräys saavutti suuren suosion. Vapaa-ajan asuntojen omistajat löysivät keräyksen hyvin ja talteen kerätyt jätemäärät olivat huomattavasti suurempia kuin yhdelläkään edeltävällä keräyskerralla.

Ennakkoon tilattuja jätteiden tilausnoutoja omasta mökkirannasta oli kaikkiaan 17 kappaletta, ja kysyntää olisi ollut useammallekin. Metallia ja sähköelektroniikkaromua saapui keräykseen ennätysmäärä, yhteensä 9500 kiloa. Määrästä metallia ja sähköelektroniikkaromua oli 9160 kiloa ja akkuja 340 kiloa. Eteenpäin toimitettavaksi kertyi myös 6920 kiloa sekajätettä ja 240 kiloa vaaralliseksi jätteeksi luokiteltua kestopuuta.

Aikaisemmissa keräyksissä vuonna 2009 ja 2012 sekajätteen määrä on jäänyt 4000-5000 kiloon ja metalliromun määrä 1000–2000 kiloon.

Joka kolmas vuosi järjestettävä Päijänteen saarimökkien jätekeräys järjestettiin yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Kuusakoski Oy:n kanssa. Jyväskylän kaupunki maksaa keräystyöstä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kertaluonteisen toiminta-avustuksen 1700 euroa. Pidä Saaristo Siistinä ry vastaa jätteiden kuljetuksista aluksella, jätteiden vastaanotosta, rahastuksesta ja jätteiden lajittelusta sekä kuljettaa jätteet kaupungin ja Kuusakoski Oy:n järjestämiin vastaanottopaikkoihin.

Lisätietoja: Jyväskylän kaupunki, jätehuoltosuunnittelija Sirpa Kovanen, p. 014 266 5153, sirpa.kovanen[at]jkl.fi

17.8.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje