Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Muistineuvolan toiminta jäänyt tauolle Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluissa - ennaltaehkäisevää työtä jatketaan liikkuvalla terveyskioskilla

Muistineuvolan toiminta jäänyt tauolle Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluissa
- ennaltaehkäisevää työtä jatketaan liikkuvalla terveyskioskilla

Aikaisemmin Jyväskylässä OIVA -keskuksen yhteydessä toiminut muistineuvola on jäänyt tauolle. Päiväkeskuksissa laajennetaan ennaltaehkäisevää työtä ja muistineuvolan henkilöstöresurssi on siirretty vahvistamaan päiväkeskuksia.Päiväkeskustoiminnassa työskentelevät sairaanhoitajat kiertävät kahdessatoista päiväkeskuksessa antamassa ohjausta ja tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Sairaanhoitajat myös tarvittaessa ohjaavat asiakkaita terveydenhuollon piiriin ja esimerkiksi hakeutumaan muistitutkimuksiin.

Muutoksen on katsottu palvelevan asiakkaita entistä monipuolisemmin. Nyt asiakkaat saavat ohjausta ympäri Jyväskylää, kun ennen muistineuvola toimi yhdessä paikassa palvellen yhtä asiakasta kerrallaan. Toimintaa on kehitetty asiakkailta tulleen palautteen perusteella. Uudenlaista toimintatapaa kutsutaan nimellä liikkuva terveyskioski.

Liikkuvalla terveyskioskilla pyritään tunnistamaan asiakkaat, jotka erityisesti tarvitsevat tukea ja apua kotona asumiseen.
- Päiväkeskuksissa liikkuva terveyskioskitoiminta palvelee asiakkaiden tarpeita hyvin. Terveyskioskin avulla kohdataan entistä paremmin ne, joita tukemalla lisäämme kotona selviytymisen mahdollisuuksia, kiittää palvelupäällikkö Pirkko Soidinmäki.

Mikäli herää huoli omasta tai läheisen muistista, voi soittopyynnön jättää liikkuvan terveyskioskin sairaanhoitajille, puh. 014 266 1605 tai 014 266 3787.

Keljonkadun palvelukeskuksessa OIVA-keskuksen yhteydessä toimii edelleen muistipoliklinikka, jonne yli 65-vuotiaat pääsevät lääkärin lähetteellä.

Lisätietoa: Palvelupäällikkö Pirkko Soidinmäki, puh. 014 266 3912
Palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687

17.8.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje