Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Seitsemäsluokkalaisten ryhmäytymispäivät käynnistyvät 17.8.

Seitsemäsluokkalaisten ryhmäytymispäivät käynnistyvät 17.8.

Jyväskylän perusopetuksen uusille seitsemäsluokkalaisille järjestetään toiminnallinen ryhmäytymispäivä ajalla 17.8.-21.9. Ryhmäytymispäivässä tutustutaan uusiin koulukavereihin, opettajiin ja oppiaineisiin sekä uudenlaiseen opiskelutyyliin. Toiminnallisella päivällä harjoitellaan yhdessä toimimista ja siten edistetään hyvän luokkahengen- ja kouluyhteisön muodostumista. Jyväskylässä kouluissa seitsemännen luokan aloitti 1300 koululaista.

Toiminnallisia tehtäviä ulkona luonnossa

Seitsemäsluokkalaisten ryhmäytyspäivän ohjelma vaihtelee kouluittain. Osa kouluista on suunnitellut ja toteuttaa päivän yhdessä nuorisopalvelujen tai seurakunnan nuoriso-ohjaajien kanssa. Osa kouluista järjestää päivän koulun oman väen kesken.

Ryhmäytymään lähdetään koulun pihapiirin ulkopuolelle. Paikkoina ovat Huhtasuon toiminta- ja liikuntapaikat, Tuomiojärvellä sijaitseva Jyväskylän seurakunnan Lehtisaari, Tikkakosken Sarpatti, Kuokkalan Messi ja Yrttisuo sekä Mutasen leirikeskus Korpilahden Oittilassa.

Päivän ohjelma sisältää ryhmätehtävien lisäksi muun muassa frisbeegolfia, uintia, makkaranpaistoa, onkimista ja vapaata yhdessä oleilua. Koulukohtainen ohjelma on lähetetty koteihin Wilma-viestillä.

Korpilahdella seiskat ryhmäytyvät päivällä, vanhemmat mukaan iltaosuuteen

Korpilahden yhtenäiskoulun seiskat ryhmäytyvät viikoilla 34 ja 35 Mutasen leirikeskuksessa. Uudet seiskat viettävät luokanohjaajansa kanssa luokka kerrallaan kokonaisen päivän Päijänteen rannalla Oittilassa. Mukana ovat myös opinto-ohjaaja, Korpilahden alueen nuorisonohjaajat, seurakunnan nuorisotyöntekijä ja joukko yhtenäiskoulun yhdeksännen luokan tukioppilaita.

Päivän ohjelmassa on tukioppilaiden vetämiä tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä, ruokailun sekä ulkoilua. Oppilailla on mahdollisuus myös uida, saunoa, pelata erilaisia ulkopelejä sekä paistaa makkaraa ja muurinpohjalettuja. Illalla mukaan saapuvat myös seitsemäsluokkalaisten huoltajat.

Ryhmäytymispäivän tavoitteena on tutustuttaa oppilaat toisiinsa ja luokanohjaajaansa. Myös huoltajilla on mahdollisuus keskustella yläkouluun liittyvistä asioista, tutustua toisiinsa ja lastensa luokanohjaajaan. Opinto-ohjaaja kertoo opiskelusta yläkoulussa sekä erilaisista käytänteistä ja valinnaisaineista.

Lisätietoja:
nuorisonohjaaja Tanja Olkkonen, nuorisopalvelut, Korpilahden alue, p. 014 266 4238
nuorisonohjaaja Arja Antikainen, nuorisopalvelut, Korpilahden alue, p. 014 266 4234

17.8.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje