Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhuspalveluiden ja vammaispalveluiden palveluseteliasiakkaat pääosin tyytyväisiä palveluun

Vanhuspalveluiden ja vammaispalveluiden palveluseteliasiakkaat pääosin tyytyväisiä palveluun

Keväällä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuneessa opinnäytetyössä tutkittiin kaupungin vanhuspalveluiden ja vammaispalveluiden palveluseteliasiakkaiden asiakastyytyväisyyttä.

Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin omaishoidon sijaispalveluiden, tuetun kotona asumisen sekä tilapäisen kotihoidon palveluseteliasiakkaille vuosina 2011–2013. Tutkimuksessa selvitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä palvelusetelillä saatuun yksityisen palveluntuottajan tuottamaan palveluun. Samalla selvitettiin asiakkaiden kokemuksia palvelusetelipalveluista sekä niihin liittyvien valintojen tekemisestä.

Tulokset osoittivat asiakkaiden olleen tyytyväisiä palvelusetelillä tuotettuun palveluun. Tyytyväisyys lisääntyi vuodesta 2011 vuoteen 2013, ja tyytymättömien määrä väheni vuosittain 2011–2013. Vanhus- ja vammaispalveluiden palveluseteliasiakkaat kokivat saamansa yksityisen palvelun laadukkaaksi.

Palvelusetelitoiminta on suhteellisen uutta, joten hyvänä tuloksena voidaan pitää sitä, että puolet asiakkaista tiesi valinnan mahdollisuuksistaan ja kokivat saaneensa valita julkisen ja palvelusetelillä tuotetun palvelun välillä.

Kehitettävää neuvonnassa ja ohjauksessa

Kehitettävää löytyi palvelusetelipalveluihin liittyvästä neuvonnasta- ja ohjauksesta. Tutkimuksen tulosten pohjalta esimerkiksi asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa määriteltyjen palveluiden toteutumisen seurantaan on kiinnitetty enemmän huomiota.

- Asiakkaat ovat tyytyväisiä yksityisten palvelusetelituottajien tuottamaan palveluun ja kokevat palvelusetelillä saadun avun helpottavan heidän arkeaan ja tukevan kotona asumista, tutkimuksen tehnyt Mia Lindberg kertoo.

Lisätietoja: Mia Lindberg, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, p. 040 511 8325, mia.lindberg@jykes.fi

17.8.2015Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje