Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen tulkkikeskuksen palveluajat muuttuvat 1.9. alkaen - muutoksella vastataan tilaaja-asiakkaiden palautteeseen

Keski-Suomen tulkkikeskuksen palveluajat muuttuvat 1.9. alkaen - muutoksella vastataan tilaaja-asiakkaiden palautteeseen

Keski-Suomen tulkkikeskuksen palveluajat muuttuvat 1.9.2015 alkaen. Muutoksen myötä tulkkikeskuksen palveluaika alkaa kello 8 jokaisena arkipäivänä, myös torstaisin. Muutos koskee sekä tulkkaus- että käännöspalvelua.

Palveluajan muutoksella on vastattu tulkkauspalveluita tilaavien asiakkaiden tarpeeseen.
– Erityisesti kaupungin terveysasemilta saamme palautteen mukaan, toiveena on, että palveluaikamme alkaisi jo klo 8, jotta tulkkien, hoitavan henkilökunnan ja asiakkaiden aikataulujen yhteensovittaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, Veera Rautavuoma selvittää.

Valtaosa asioimistulkkausta

Valtaosa Keski-Suomen tulkkikeskuksen palveluista on asioimistulkkausta eli asiakkaan ja viranomaisen dialogin tulkkausta esimerkiksi lääkärissä, neuvoloissa tai kouluissa. Lähes 80 prosenttia palveluista suuntautuu sosiaali- ja terveyspalveluihin.
– Ensisijaisesti edistämme maahanmuuttajien kotoutumista ja kielellisen tasa-arvon toteutumista. Jonkin verran meiltä tilataan tulkkausta myös esimerkiksi yritysvieraille, Rautavuoma kertoo.

Keski-Suomen tulkkikeskus tarjoaa tulkkaus- ja käännöspalveluita lähes 50 kielellä. Kielipalveluja välitetään ensisijaisesti Jyväskylän kaupungin sekä lähikuntien viranomaisille, mutta palvelua saavat halutessaan myös yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt. Tulkkaus- ja käännöspalvelut ovat maksullisia palveluita tilaaville asiakkaille. Vuonna 2014 kysytyimpiä kieliä olivat persia, venäjä, arabia, kinyaruanda, swahili ja somali.

Tulkkikeskus palvelee 1.9. alkaen seuraavasti:

maanantai–keskiviikko ja perjantai klo 8.00–15.45
torstai klo 8.00–14.00

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/tulkkikeskus

Lisätietoja: tulkkikeskuksen johtaja Veera Rautavuoma, p. 014 266 3438

14.8.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje