Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Päivitä lajitteluosaamisesi ajan tasalle maksuttomalla kurssilla!

Päivitä lajitteluosaamisesi ajan tasalle maksuttomalla kurssilla!

Tiesitkö, että rikkinäinen juomalasi ei kuulu lasinkeräykseen? Tai että vanhoista, käyttökelvottomista vaatteista valmistetaan Jyväskylässä öljynimeytysmattoja? Entä haluaisitko päästä näkemään omin silmin, minne jätteemme päätyvät?

Syyskuussa järjestettävä kolmen illan koulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää oma lajittelu- ja kierrätystietämys ajan tasalle. Maksuton koulutus on tarkoitettu kaikille jäteasioista kiinnostuneille jyväskyläläisille.


Kuivajätteet energiaksi ja ruuantähteet polttoaineeksi – tule kuulemaan ajankohtaisista jätehuollon uudistuksista

Koulutuksen aiheina ovat muun muassa jätteen synnyn ehkäisy ja lajittelu, jätehuoltomääräykset ja jätemaksut sekä keinot vaikuttaa oman jätelaskun suuruuteen. Lisäksi kurssilla pääsee kuulemaan tuoreimmat kuulumiset jätehuollon tulevista uudistuksista ja muutoksista, kuten kuivajätteiden energiahyötykäytöstä sekä suunnitteilla olevasta maakunnan suurimmasta biokaasulaitoksesta, joka tulevaisuudessa muuttaa ruuantähteemme polttoaineeksi.

Koulutus järjestetään ke 16.9. ja ke 23.9. klo 17.30–19.30 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa, osoitteessa Matarankatu 6A1. Lisäksi järjestetään vierailukäynti Mustankorkean jätteenkäsittelykeskukseen ke 30.9. klo 17–19.

Ilmoittaudu mukaan 13.9. mennessä (toimisto@japary.fi tai 040 593 8541). Koulutus on antoisin kokonaisuutena, mutta halutessaan voi osallistua myös yksittäisiin koulutusiltoihin. Koulutukseen otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.


”Mielenkiintoinen ja hyödyllinen kurssi”

Jätekoulutuksia on järjestetty Jyväskylässä säännöllisesti jo vuosia, ja ne ovat keränneet hyvää palautetta osallistujilta. Kurssilaiset ovat kokeneet koulutuksen mielenkiintoiseksi ja tarpeelliseksi. Moni osallistuja on yllättynyt siitä, että oma tietämys on ehtinyt vuosien varrella vanhentua ohjeiden ja toimintatapojen muutosten myötä:

”Paljon tuli uutta tietoa, vaikka luuli tietävänsä.”
"Todella tärkeää asiaa. Tämä pitäisi saada kaikkien ihmisten tietoisuuteen!”
”Erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen kurssi.”
”Kurssilla moni arkielämässä pohdintaa aiheuttanut asia sai selvennyksen. On hyvä tietää hieman syvällisemmin jätteenlajitteluun liittyvistä syistä ja seuraamuksista.”

Koulutuksen järjestää Jyväskylän kaupunki ja se osa kaupungin asukkaille tarjoamia jäteneuvontapalveluita. Kouluttajina toimivat JAPA ry:n asiantuntijat.

Lisätiedot: koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, anna.sarkkinen(at)jkl.fi

12.8.2015Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje