Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Alexandra Schewski, Jan Kromke ja Johanna Pihlajamaa tuovat harmaan kaikki sävyt Galleria Ratamoon

Alexandra Schewski, Jan Kromke ja Johanna Pihlajamaa tuovat harmaan kaikki sävyt Galleria Ratamoon

Taiteilijaryhmä tutustui Saksassa Itämeren rannalla Künstlerhaus Lukasissa Pihlajamaan ja Schewskin työskennellessä siellä residenssistipendillä lokakuun 2013. Kuukauden kuluessa tekijät päätyivät toteuttamaan nyt alkavan yhteisnäyttelyprojektin. Erilaisista taiteilijataustoista huolimatta tekijöiden taide näyttäytyy hyvin yhdessä esitettynä ja näyttelykiertueella toteutetaan taiteilijaresidenssien tarjoamaa tärkeää mahdollisuutta: yhteistyötä kansainvälisesti ja taiteilijalähtöisesti.

Sunnuntaina 6.9. klo 13 taiteilijaryhmä on tavattavissa Galleria Ratamossa. Vapaamuotoiseen tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Taiteilijoiden teokset eivät ole sukua niinkään sisällön tai aiheen kautta. Taideteosten vuorovaikutuksen käynnistää pikemminkin pelkistetyt muodot ja värien, mustan ja valkoisen, hienovaraiset nyanssit. Näyttelyn nimi GRAYSCALE on tämän yhteyden merkki. Se alleviivaa toonien merkitystä taiteilijoiden teoksissa.

Alexandra Schewski ja Jan Kromke ovat dresdeniläinen taiteilijapariskunta, joka on valmistunut Dresdenin Taideakatemiasta maalaustaiteen ja taidegrafiikan osastolta. Molemmat työskentelevät vapaina taiteilijoina. Alexandra Schewski maalaa, piirtää ja tekee väliin myös grafiikkaa. Jan Kromke on pääosin taidemaalari. Johanna Pihlajamaa on tamperelainen taiteilija, joka tekee puupiirroksia ja yhdistää niihin myös muita grafiikan tekniikoita ja piirtämistä.


Alexandra Schewski: Fundus 21, lyijykynä, tussi, linopiirros, 2013

Alexandra Schewski on kiinnostunut ihmisen luomasta arkkitehtonisesta tilasta. Hänelle pienin rakennetun arkkitehtuurin yksikkö on "yksi-tila". Käyttötarkoituksesta riippuen tämä "yksi-tila"-arkkitehtuuri on saanut mitä erilaisimpia ilmenemismuotoja, joille on ominaista tietty syrjäisyys tai syrjässä olemisen tuntu. Esittävyyden lisäksi eri osien suhteilla on keskeinen merkitys teoksissa. Kuvan ja itse teoksen suhteet linkittyvät inhimilliseen mittakaavaan


Jan Kromke: Landscape 50.31, öljy kankaalle, 2013

Jan Kromken maalauksissa on kysymys valosta ja muuttuvista luonnon atmosfääreistä. Hän ikuistaa kankaalle niitä luonnossa kokemiaan impressionistisia hetkiä, jolloin taivaan horisontti katoaa vähitellen illan pimeyteen. Kohteitaan Kromke etsii syrjäisiltä seuduilta, milloin Etelä-Amerikan Patagonialta, milloin Islannista tai Lapista.


Johanna Pihlajamaa: Sarjasta Talven valosta, puupiirros, 2013

Johanna Pihlajamaa käsittelee puupiirroksissaan luontoaiheita ja erityisesti pohjoisen valon muuntautumista eri vuodenaikoina ja vuorokauden aikana. Teokset liikkuvat kuitenkin jossain figuratiivisuuden ja abstraktin ilmaisun välimaastossa. Pihlajamaa on hienovarainen väritaiteilija, joka vedostaa värinsä läpikuultavasti väri kerrallaan. Vaikka hän tekee lähes yksinomaan uniikkivedoksia, hän työskentelee sarjallisesti ja näin varioi valittua teemaa.

https://alexandraschewski.wordpress.com/
http://www.jankromke.de/
http://johannapihlajamaa.net/

Alexandra Schewskin ja Jan Kromken taiteililijatapaaminen Galleria Ratamossa sunnuntaina 6.9. klo 13. Tervetuloa.


Grayscale
Alexandra Schewski, Jan Kromke ja Johanna Pihlajamaa
13.8. – 6.9.2015
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
puh. 014 266 4389
www.jyvaskyla.fi/ratamo

12.8.2015Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje