Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä 12 000 koululaisen kouluvuosi käynnistyy tiistaina 11.8.

Jyväskylässä 12 000 koululaisen kouluvuosi käynnistyy tiistaina 11.8.

Jyväskylän koulujen lukuvuosi käynnistyy tiistaina 11.8., jolloin reilut 12 000 koululaista aloittaa kouluvuotensa. Ensimmäisen luokan aloittavia eppuja on 1530, seitsemännelle luokalle siirtyy 1300 ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin on ilmoittautunut reilut 1500 lasta.

Lukuvuoden 2015-2016 erityisiä painopistealueita ovat hyvinvointioppiminen, tietotekniikan monipuolinen hyödyntäminen oppimisessa sekä kouluyhteisöjen vuorovaikutuksellisen toimintakulttuurin kehittäminen. Elokuussa 2016 voimaan astuva uusi opetussuunnitelma viitoittaa jo myös nyt käynnistyvän lukuvuoden toimintaa. Päiväkoti-kouluissa annettava joustava opetus 5-8-vuotiaille sekä yhtenäiskouluissa tapahtuva eri-ikäisten yhteinen oppiminen ovat jo uuden opetussuunnitelman edellyttämää monimuotoista opetusta.

Huhtasuon uusi koulu- ja päiväkotikeskus on lähes 1000 lapsen kasvu- ja oppimisympäristö

Huhtasuon uusi koulu- ja päiväkotikeskus on valmistunut ja yhtenäiskoulun 690 oppilasta pääsee aloittamaan kouluvuoden uusissa tiloissa osoitteessa Huhta 3. Vuosiluokkien 1-9 sekä vammaisopetuksen pienryhmä- ja toiminnallisen opetuksen oppilaat pääsevät vihdoinkin saman katon alle. Koulun väki sai kolmen väistötiloissa vietetyn vuoden jälkeen ajanmukaiset opetustilat ja -välineet.

Huhtasuon päiväkoti sijaitsee samassa pihapiirissä. Koulun ja päiväkodin läheinen sijainti ja rakennukset yhdistävä sisäkäytävä luovat hyvät puitteet kasvatusyhteistyölle.

Koulukeskus on asukkaiden käytössä iltaisin. Alueen asukkaat voivat varata koulun muuttuvia ja monimuotoisia tiloja iltaisin harrastus- ja yhdistystoimintaan. Koulun liikuntatilat varataan liikunta.varaukset@jkl.fi, keittiötilat Kylän Kattaukselta www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu ja koulun muut tilat www.jyvaskyla.fi/opetus/koulut/tilavaraukset. Koulun virallisia avajaisia ja avointen ovien päivää vietetään myöhemmin syksyllä.

Uusia yhtenäiskouluja Kuokkalaan ja Tikkakoskelle, Kilpinen saman katon alle

Jyväskylän perusopetuksessa aloitti 1.8. kaksi uutta yhtenäiskoulua, Kuokkalassa ja Tikkakoskella. Kilpisen 1-9 vuosiluokkien yhtenäiskoulu pääsee aloittamaan koulun saman katon alla, kun Salmirannan väistötiloissa opiskelleet 1-6-vuosiluokat siirtyivät Kilpiselle.

Kuokkalan yhtenäiskoulu yhdisti Kuokkalan ja Pohjanlammen koulujen toiminnan. Ensimmäiset vuodet toimitaan nykyisissä rakennuksissa. Koulukiinteistöt yhdistävä uudisrakennus valmistuu syksyyn 2019 mennessä. Tikkakosken yhtenäiskoulu muodostuu Liinalammin, Nyrölän, Luonetjärven ja Tikkakosken kouluista. Yhtenäiskoulun toiminta jatkuu nykyisissä koulukiinteistöissä.

Kuokkalassa, Kilpisellä ja Tikkakoskella lukuvuosi on yhteisen toimintakulttuurin rakentamisen aikaa, johon pääsevät osallistumaan kaikki kouluyhteisön jäsenet. Käytännössä ensimmäisenä vuonna yhdessä tekeminen näkyy tilojen ja välineiden joustavampana yhteiskäyttönä sekä yhteisten tilaisuuksien ja toiminnallisten tapahtuminen toteutumisena. Jatkossa opetusjärjestelyihin saadaan monipuolisuutta ja uudenlaisia yhteistyömuotoja uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Puistokadulla joustavaa opetusta 5-8-vuotiaille

Puistokoulu ja Päivärinteen päiväkoti yhdistyivät 1.8. alkaen Puistokadun päiväkotikouluksi. Päiväkotikoulu tarjoaa 1.9. alkaen joustavat opetusjärjestelyt 5-8-vuotiaille. Joustavassa opetuksessa esiopetusikäiset sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat opiskelevat yhteisissä ryhmissä. Uudenlaisilla opetusjärjestelyillä tarjotaan lapselle ehyt ja joustava oppimisen polku, jossa on toiminnallisuutta, leikkiä ja vertaisoppimista. Aloitusvaiheessa joustavaa opetusta on yksi päivä viikossa. Päiväkodin ja koulun toiminta jatkuu normaalisti muiden ikäryhmien osalta.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4984
palvelujohtaja Ulla Törmälä, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4985
rehtori Kirsi Ruoppila, Huhtasuon yhtenäiskoulu, p. 014 266 4657
rehtori Seppo Pulkkinen, Kuokkalan yhtenäiskoulu, p. 014 266 4681
rehtori Tuija Permikangas-Seppänen, Tikkakosken yhtenäiskoulu, p. 014 266 4732
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, p. 014 266 4661
rehtori Päivi Liimatainen, Puistokadun päiväkotikoulu, p. 014 266 4497

7.8.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje