Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelut nyt täysipainoisesti käyntiin - vastaanotolle voi varata ajan tai tulla myös ilman ajanvarausta

Jyväskylän nuorisovastaanoton palvelut nyt täysipainoisesti käyntiin - vastaanotolle voi varata ajan tai tulla myös ilman ajanvarausta

Nuorisovastaanotto, Ailakinkatu 17Jyväskylän nuorisovastaanotto on palvelu 13–22-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille mielenterveys-, päihde- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon.
Elokuusta lähtien nuorisovastaanotto on täysipainoisesti avoinna. Nuorisovastaanotolle pääsy helpottuu, kun nuori voi varata ajan vastaanotolle soittoaikana tai tulla vastaanotolle myös ilman ajanvarausta. Nuoria kohtaamassa on nyt myös laajempi moniammatillinen tiimi: terveydenhoitaja, koulukuraattori, kaksi sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja, etsivän työn ohjaaja, psykologi sekä lääkäri.

Peruspalvelut ensisijaisia, nuorisovastaanotto täydentää ja madaltaa hoidon kynnystä

Nuorisovastaanottoon voi ottaa yhteyttä muun muassa silloin, kun nuoren huolet liittyvät päihteisiin, mielialaan, pelaamiseen, perheen ristiriitoihin tai seksuaalisuuteen.
– Muut peruspalvelut, kuten oppilashuolto, koulu- tai opiskeluterveydenhuolto ovat nuorelle ensisijaisia palveluja. Nuorisovastaanotto on oikea palvelu esimerkiksi silloin, kun nuorella on monta samanaikaista pulmaa tai tarjotut palvelut eivät riitä, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen.

Nuori tai hänen perheensä voivat ottaa yhteyttä nuorisovastaanotolle itse tai hänen kanssaan työskentelevän ammattilaisen ohjaamana. Nuorisovastaanoton moniammatillinen tiimi tekee työtä nuoren, hänen perheensä ja tarvittaessa myös nuoren muiden läheisten kanssa.
– Jokaisen nuoren kohdalla arvioidaan erikseen miten hänen kanssaan työskennellään ja kuka hänen kanssaan työskentelee, sanoo Junnilainen.

Nuorisovastaanoton palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Nuorisovastaanotolle ei tarvita lähetettä.

Nuorisovastaanotolle yhteyttä monin tavoin

Nuorisovastaanotolle nuori voi ottaa yhteyttä itse tai yhdessä läheistensä kanssa tai tulla opettajan, koulukuraattorin, kouluterveydenhoitajan tai muun ammattilaisen ohjaamana.

Nuorisovastaanotolle voi

  • varata ajan soittoaikana ma-pe klo 8-9, p. 014 266 0150
  • tulla ilman varattua aikaa tiistaisin klo 14–16,
  • ottaa yhteyttä netissä yhteydenottolomakkeen avulla.

Nuorisovastaanotto, Ailakinkatu 17, p. 014 266 0150. Nuorisovastaanotto on avoinna ma-pe klo 8-16.

Nuorisovastaanoton palvelut yhteistyönä

Jyväskylän nuorisovastaanotto avasi ovensa toukokuussa. Palvelu on suunniteltu eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Nuorisovastaanotto on moniammatillinen, hallinnonrajat ylittävä sekä verkottuva palvelu. Palvelu toimii olemassa olevia resursseja uudelleen kohdentamalla, verkostoja hyödyntämällä ja ostopalvelua käyttämällä. Nuorisovastaanotto on suunniteltu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja palveluissa on mukana Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden, etsivän nuorisotyön, oppilashuollon sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon palveluja.

www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Päivi Junnilainen, p. 014 266 3403
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347

5.8.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje